Κοινωνία

Συνελήφθη στην Τουρκία 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη – Κατηγορείται για κλοπή

Συρία: «Ήρθε η ώρα του λογαριασμού» για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο Ακαρ

Ο νεαρός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων στην Τουρκία.

Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ένας νεαρός από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στο τελωνείο στα Ίψαλα, στην Τουρκία, πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με ένα φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στο γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές αρχές, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου, του ζήτησαν να βγει από το αυτοκινήτο και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες όταν ο 22χρονος είχε επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί, βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συντάξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

Για κακή τους τύχη, όμως, οι κάμερες ασφαλείας στο τουρκικό τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψή τους.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το δεύτερο άτομο που είχε μαζί του ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερο από τους τουρκικές αρχές, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

Αυτή την στιγμή, ο 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι αναζητούν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό, προκειμένου να βρεθεί και αυτό αντιμέτωπο με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία όρισε μία δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου, η οποία, σύμφωνα με το e-vros.gr, δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.