Επικαιρότητα Κοινωνία

Θάνατος 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού: Η καθυστέρηση που μπορεί να οδήγησε στο μοιραίο και η νοσηλεία σε δυο νοσοκομεία

Θάνατος 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού: Η καθυστέρηση που μπορεί να οδήγησε στο μοιραίο και η νοσηλεία σε δυο νοσοκομεία

Μια σειρά γεγονότων μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο της 20χρονης δόκιμης πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού από την Κω με την οικογένειά της να έχει περάσει ένα πραγματικό Γολγοθά από τη στιγμή που η Μαριάννα Τσίγκα έφτασε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η κοπέλα μετά την αρχική νοσηλεία της σε νοσοκομείο στο λιμάνι του Σουέζ, έφτασε στην Ελλάδα και νοσηλεύθηκε σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά.

Εκεί οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν πολύ επιβεβλημένη με τους γονείς της 20χρονης να παίρνουν την απόφαση να την μεταφέρουν σε μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας το κορίτσι πέθανε με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αιτία θανάτου ήταν η πολυοργανική αδυναμία. Μάλιστα όταν πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο οι μικροβιολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν καμία λοίμωξη.

Επίσης ερευνάται αν χάθηκε χρόνος στο καράβι από την Ινδία που ξεκίνησε το δεξαμενόπλοιο μέχρι να φτάσει στο λιμάνι του Σουέζ.

Ο πατέρας της 20χρονης μίλησε στο newsit.gr και δήλωσε συντετριμμένος πως «δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη» και πως «το παιδί μου ταξιδεύει για το νησί της».

Την Τετάρτη η κηδεία της 20χρονης

Εκεί αύριο Τετάρτη συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη που έχασε τη ζωή της.

Η σορός της θα βρίσκεται στις 16.00 στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι στην Κω, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17.00.
Επίσης κλειστοί θα είναι αύριο Τετάρτη, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής: Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.
Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Συλλυπητήρια Στυλιανίδη

Συγκλονισμένος για το συμβάν δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης που μέσω twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια της κοπέλας.

«Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά