Κοινωνία

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε από κορονοϊό ο Γιώργος Φουντουλάκης

Τζανάκης: Μέχρι 15 Απριλίου θα έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα – Αισιόδοξος για το Πάσχα

Η προσφορά και η δράση του στο παραολυμπιακό κίνημα ηταν τεράστια

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε χθες, 25 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο παραολυμπιακό κίνημα νικήθηκε από τον κορονοϊό.

Η προσφορά και η δράση του ηταν πολύ μεγάλη. Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη.

Ηταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008.

Επίσης, ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Λονδίνου και του Ρίο.Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε από κορονοϊό ο Γιώργος Φουντουλάκης

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί γι’ αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, σερ Φίλιπ Κρέιβεν και πολλούς άλλους φορείς.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης είχε συνδυάσει το όνομά του με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού, ενώ είχε κληθεί να μιλήσει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Το συλλυπητήριο μήνυμα Αυγενάκη

Τη λύπη του για τη σημαντική αυτή απώλεια εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «O χώρος αθλητισμού ΑμεΑ είναι φτωχότερος με την απώλεια του τέως πρόεδρου Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη», έγραψε στο Twitter.

Και συμπλήρωσε: «Η πολύχρονη προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα αποτελεί παρακαταθήκη & μένει ανεξίτηλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & στους οικείους του».