Κοινωνία

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Παναγιωτόπουλος: «Ένιωθα μια διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια»

Σκληρό βίντεο – Αστυνομικός σκύλος επιτίθεται σε διαδηλωτή στην Ολλανδία και σχεδόν τον κατασπαράζει

Το φως της δημοσιότητας είδε η απολογία του Στάθη Παναγιωτόπουλου στις αρχές, τις προηγούμενες μέρες, όταν βρέθηκε ενώπιον ανακριτών και εισαγγελέων μετά τις καταγγελίες που υπήρξαν εις βάρος του.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου και πέρασε τα Χριστούγεννα στο κρατητήριο μέχρι να αποφανθούν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα τον άφηναν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους -όπως και έγινε- μεταξύ άλλων υποστήριξε στην απολογία του την οποία έφερε στο φως η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα:

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Παναγιωτόπουλος: «Ένιωθα μια διέγερση διαβάζοντας τα σχόλια»

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Πιο συγκεκριμένα δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με την ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο για το έτος 2021 για το οποίο και κατηγορούμαι σύμφωνα με τη μήνυση της κυρίας (…). Ειδικότερα στα επίμαχα δύο αρχεία αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως συμμετέχοντα, πλην όμως δεν έχω προβεί στην ανάρτηση αυτών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και παρακαλώ υποβάλλοντας σχετικό αίτημα να ελεγχθεί από την υπηρεσία σας από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση IP έχουν αναρτηθεί αυτά καθώς και ποια ημερομηνία».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο ίδιος είπε: «Θέλω να διευκρινίσω ότι τα επίμαχα αρχεία είχαν αρχικά αναρτηθεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μόνο στην ιστοσελίδα (…) από εμένα προσωπικά κατά το παρελθόν και πριν το έτος 2019, αλλά στη συνέχεια, στους πρώτους μήνες του ίδιου έτους 2019 με δική μου πρωτοβουλία τα απέσυρα όλα από την εν λόγω ιστοσελίδα. (…)».

Επίσης, ο ίδιος επεσήμανε: «Αναφορικά με το χρήστη με username … έχω να σας πω ότι εγώ είχα δημιουργήσει αυτό το προφίλ αποκλειστικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα και μέσω αυτού είχα αναρτήσει τα επίμαχα αρχεία και τα οποία επίσης διέγραψα το 2019 ενώ από τότε δεν έχω κάνει το παραμικρό και ζητώ συγγνώμη από τη μηνύτρια».

Σε μία προσπάθειά του να εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισε να αναρτήσει όλα αυτά τα βίντεο χωρίς την προηγούμενη συναίνεση των γυναικών με τις οποίες συνευρισκόταν ερωτικά είπε χαρακτηριστικά:

«Αισθανόμουν ότι εκείνη την εποχή ήθελα μια σεξουαλική διέγερση με την ανάρτηση βίντεο. Δύο ανάρτησα, όλα ήταν το 2014-2015. Ένιωθα μια διέγερση διαβάζοντας τα ηλεκτρονικά σχόλια στις αναρτήσεις. Αυτή τη στιγμή που το σκέφτομαι πικραίνομαι πάρα πολύ και ντρέπομαι πάρα πολύ. Δεν είμαι αυτό το πράγμα το οποίο έκανα εδώ. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν είμαι τέτοιο άτομο. Μας διέγειρε και τους δύο η ιδέα του βίντεο. Δεν ήξερε ότι θα το αναρτήσω, ούτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάστηκε να την πείσω, φρόντισα να μην εμφανίζονται τα πρόσωπά μας (…). Μετά το 2019 ζήτησα τη βοήθεια ψυχιάτρου και εκείνος μου εξήγησε ότι υπάρχει μια παρέκκλιση. Δεν παρακολούθησα συνεδρίες. Δεν υπήρχε οικονομικό κίνητρο (…) Λυπάμαι και ντρέπομαι γι’ αυτά που έγιναν και ζητώ συγγνώμη, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου».