Επικαιρότητα Κοινωνία

Βόμβα από τη Σοφία Μπεκατώρου: Ο άνθρωπος που με βίασε συνεχίζει να το κάνει ακόμα

Ένοπλη αντιπαράθεση Τουρκίας και Γαλλίας στην Αν.Μεσόγειο: Δεκάδες τουρκικά μαχητικά κατά δύο Rafale και μίας φρεγάτας

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε πριν από λίγο ο Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστει στο παρελθόν.

«Άκουσα σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που με κακοποίησε σεξουαλικά εμένα συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά. Ένιωσα πως είχα μεγάλη ευθύνη. Έπρεπε να μιλήσω», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Όταν του μίλησα χρόνια αργότερα προσπάθησε να με πείσει ότι δεν ήταν βιασμός. Προσπάθησε να το αρνηθεί. Θέλω να βεβαιωθώ πως δεν θα ξανακάνει κακό σε κανέναν».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Το τραύμα ήταν βαθύ. Είχα απωθήσει το συμβάν βαθιά μέσα μου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου γιατί ήξερα ότι δεν θα με άφηνε να λειτουργήσω. Φοβόμουν τις συνέπειες από τη στιγμή που δεν το είχα καταγγείλει αμέσως. Υπήρχε ομερτά στην Ομοσπονδία. Το σύστημα δεν άφηνε κανέναν αθλητή θα φωνάξει. Όποιος προσπαθούσε να φωνάξει ήξερε ουσιαστικά πως δεν θα πρόκειται να βρει το δίκιο του. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου ότι αυτό θα περάσει».

Σε ότι αφορά τα όσα ακούγονται για την ίδια αυτή την περίοδο, ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θέλω να πολίτευτω. Ούτε να γίνω ευρωβουλευτής. Δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Δεν είχα καμία πολιτική στόχευση. Δεν θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε γιατί όχι τότε. Δεν θέλω να απαντήσω σε κάποιους που είναι ανώνυμοι. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως το τραύμα είναι βαθύ. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που είτε τα καταγγέλλεις μετά, αργότερα, είτε καθόλου. Το τώρα έχει να κάνει με το ότι ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια.

Δεν μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη ο άνθρωπος που με βίασε

Για τις δύσκολές στιγμές που πέρασε μίλησε η Σοφία Μπεκατώρου η οποία αποκάλυψε και τι έγινε όταν μετά από χρόνια συνάντησε τον άνθρωπο που καταγγέλλει ότι την βίασε.

«Δεν μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη αυτός ο άνθρωπος. Όταν του μίλησα χρόνια αργότερα προσπάθησε να με πείσει ότι δεν ήταν βιασμός. Προσπάθησε να το αρνηθεί. Με την ωριμότητα που έχω σήμερα, θα μιλούσα τότε στη μητέρα και στους δικούς μου ανθρώπους. Σε παγώνει όμως το γεγονός ότι φοβάσαι πως δεν θα σε πιστέψουν. Το ίδιο το θύμα πιστεύει ότι φταίει. Για πάρα πολύ καιρό φόρτωνα τον εαυτό μου ευθύνες για το ότι συνέβη. Οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες συμπεριφορές είναι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει οικειότητα με το θύμα. Κάποια στιγμή τα φώτα της δημοσιότητα θα σβήσουν για τότε θα ξεκινήσει ο πραγματικός αγώνας» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Ήθελα να αναδείξω την κατάχρηση εξουσίας και να προστατεύσω άλλα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να αποκομίσω κάτι απ’ όλο αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Η καταγγελία μου ισχύει στο ακέραιο. Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα… Έχω μόνο να χάσω από αυτή την ιστορία αλλά ας φάω όσες σφαίρες χρειαστεί αρκεί να σωθεί κάποιος άλλος».

Η συμβουλή της σε ένα νέο κορίτσι: «Θα έλεγα, τώρα που γνωρίζω ακριβώς και το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, βλέπω ότι η νομοθεσία λειτουργεί υπέρ του θύτη, πρέπει το θύμα να λειτουργήσει άμεσα. Πιστεύω σίγουρα ότι πρέπει να δοθεί περισσότερο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν οι παραγραφές. Το λένε και οι επιστήμονες. Τα θύματα δεν μπορούν να μιλήσουν άμεσα.

Αναφορικά με την πρώτη αντίδραση της Ομοσπονδίας μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε: «Η αντίδραση της Ομοσπονδίας στην υπόθεσή μου αντικατοπτρίζει τη σχέση της Ομοσπονδίας με τους αθλητές. Όποιοι άνθρωποι μένουν τόσα πολλά χρόνια στο ίδιο πόστο είναι δεδομένο πως δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης με τους ομίλους οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από την Ομοσπονδία. Υπάρχει ένα κλίμα εκβιασμού. Υπάρχει τεράστια διασπάθιση χρήματος. Εμάς μας έστελναν σε αγώνες χωρίς χρήματα».

ΠΗΓΗ