Εσωτερική Ασφάλεια

Κιβωτός του κόσμου: «Πήραν το σπίτι της θείας μου» – Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά του οργανισμού

Κατεπείγουσα επιστολή Μηταράκη στην ΕΕ για μετεγκατάσταση των 400 μεταναστών που διασώθηκαν στην Κρήτη

Με την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή από την «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και εκείνων που ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, δε σταματούν να έρχονται στο φως αποκαλύψεις για τα οικονομικά του οργανισμού.

Μία από αυτές, αφορά ένα σπίτι και συγκεκριμένα μία μονοκατοικία 120 τετραγωνικών. Ένα ακίνητο που σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Star μία γυναίκα, πέρασε από τη θεία της στα χέρια της Κιβωτού με πολύ ύποπτο τρόπο.

Η καταγγελία για την υπερήλικη θεία και το σπίτι της που «γράφτηκε» στην Κιβωτό

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα, το σπίτι της θείας της πέρασε στην Κιβωτό με ένα πληρεξούσιο που υπέγραψε η ίδια η ηλικιωμένη, το 2020.

Όπως καταγγέλλει σήμερα η ανιψιά της ωστόσο, η γυναίκα ήταν υπερήλικη και κατάκοιτη και δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έκανε.

«Ήξερα ότι είχε κάνει διαθήκη και άφηνε το σπίτι στον αδερφό μου. Πέθανε στις 19 Γενάρη του ’22 και στις 14 Φλεβάρη έρχονται παπάδες στο σπίτι με κατσαβίδια και τρυπάνια και αλλάζουν τις κλειδαριές. Η διαθήκη έγινε το ’12 και αυτοί εμφανίστηκαν το ’20.
Μία η οποία μάλλον ήταν συμβολαιογράφος ή δικηγόρος και ένας νεαρός ο οποίος μάλλον ήταν μάρτυρας. Πάντως πήγαν και έκατσαν πολύ λίγο. Ίσα δηλαδή για να της πάρουν την υπογραφή».

Τώρα, η ανιψιά της γυναίκας έχει κινηθεί νομικά για να πάρει πίσω το ακίνητο.

Μεγάλη οικονομική έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας που θα γίνει για την Κιβωτό, από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, θα εξεταστεί εάν υπήρξε ή όχι χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Επίσης, θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων αυτών με ερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα πάντως με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η «Κιβωτός του Κόσμου» εμφάνιζε στην ιστοσελίδα της ότι είχε στέρηση εσόδων, ενώ όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, η ΜΚΟ είχε έσοδα 4 με 5 εκατομμύρια το χρόνο και το ετήσιο πλεόνασμα κυμαινόταν από 500.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η μεζονέτα της πρεσβυτέρας στη Ραφήνα

Στο μεταξύ, ως κατοικία της πρεσβυτέρας εμφανίζεται μία μεζονέτα, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ραφήνας.

Όμως τα φώτα της δημοσιότητας τραβάει πάνω της ακόμα μία μεζονέτα, στη Βραυρώνα.

Είχε πωληθεί στον πατέρα Αντώνιο πριν καλά – καλά η Κιβωτός κλείσει 10 χρόνια λειτουργίας και στη συνέχεια ξαναπουλήθηκε…

Η μεζονέτα αυτή, σύμφωνα με το MEGA έχει τριπλάσια αγοραία αξία, σε σχέση με την αντικειμενική.