Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Κρήτη: Στο πλοίο συνελήφθησαν οι δράστες διαρρήξεων

Οι δράστες διέρρηξαν τα σπίτια άρπαξαν συνολικά 12.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 15.000 ευρώ

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων και η ανάλυση του τρόπου δράσης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση μιας σπείρας πέντε Ελλήνων που είχαν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις με πλούσια λεία σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Χανίων και Ρεθύμνου.

Οι δράστες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 27, 23, 20 και 18 χρόνων και μια 18χρονη γυναίκα, διέρρηξαν τα σπίτια την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη, άρπαξαν συνολικά 12.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 15.000 ευρώ και πήγαν στο Ηράκλειο, όπου επιβιβάστηκαν στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο για τον Πειραιά.

Όμως, οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και ενημέρωσαν το Λιμενικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν το πρωί της Παρασκευής κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Κατά την έρευνα που έγινε στους ίδιους και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν και κατασχέθηκε, βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που θα αποδοθούν στους κατόχους τους, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και 202 φυσίγγια.

Οι δράστες τέσσερις θα μεταφερθούν συνοδεία λιμενικών στην Κρήτη για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.