Εσωτερική Ασφάλεια

Κύκλωμα παρανόμων ταυτοτήτων: Ο Marius D που έγινε «Στέργιος Μ» – Τα ναρκωτικά, η ανθρωποκτονία και το συμβόλαιο θανάτου

Κύκλωμα παρανόμων ταυτοτήτων: Ο Marius D που έγινε «Στέργιος Μ» – Τα ναρκωτικά, η ανθρωποκτονία και το συμβόλαιο θανάτου

Είχε πέσει νεκρός από σφαίρες σε βενζινάδικο στη Θηβών

Πλαστή αστυνομική ταυτότητα με το όνομα «Στέργιος Μ.» είχε εκδώσει –από το κύκλωμα που εξέθρεψαν οι «Αδιάφθοροι» ο Αλβανός ιδιοκτήτης του βενζινάδικου στη λεωφόρο Θηβών, που το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου είχε νεκρώσει από τις σφαίρες εκτελεστή.

Με αυτόν τον τρόπο ο 37χρονος Marius D . επιχειρούσε να αποκρύψει το πλούσιο ποινικό παρελθόν του (σ.σ. τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία), ασκώντας παράλληλα επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς περιορισμούς.

Πρόκειται μόνο για έναν από τους «πελάτες» του κυκλώματος των παρανόμων αστυνομικών ταυτοτήτων και διαβατηρίων, με την «ταρίφα» για κάθε έγγραφο που δεν φτάνει και τις 30.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο 37χρονος Marius D. είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και για ανθρωποκτονία ενός ομοεθνούς του 2010 στην Κυψέλη.

Παρά την αλλαγή του ονόματος, πάντως, οι αντίπαλοι του γνώριζαν πολύ καλά ποιος είναι ο «Στέργιος Μ.» και έδωσαν εντολή για την εκτέλεση του.