Εσωτερική Ασφάλεια

Κυψέλη: Λεπτό προς λεπτό η επίθεση του Γεωργιανού σε διευθυντή και μαθητή στο 41ο Γυμνάσιο

Καρέ καρέ περιγράφει στο newsit.gr το άγριο σκηνικό στο 41ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη, με τον 19χρονο Γεωργιανό να μαχαιρώνει τον διευθυντή και να επιτίθεται με σφυρί σε έναν Νιγηριανό μαθητή, ο φύλακας του σχολείου.

Την ώρα που στο Γυμνάσιο στην Κυψέλη έχουν σπεύσει παιδοψυχολόγοι για να στηρίξουν τους μαθητές, που βρίσκονται σε μεγάλο σοκ μετά τη σοκαριστική επίθεση, ο φύλακας εξηγεί πώς ο 19χρονος δράστης «τρύπωσε» στο σχολείο, προκαλώντας τρόμο και πανικό, και τραυματίζοντας διευθυντή και μαθητή.

«Εγώ έρχομαι εδώ στις 6.30 το πρωί, 7.30 ανοίγω την πόρτα, 8 παρά έρχονται τα πρώτα παιδιά. Μπαίνουν τα παιδιά. Ο Γεωργιανός καθόταν εδώ με το παλτό του. Ήταν και 5-6 Γεωργιανοί εδώ, δεν τους ξέρουμε», λέει αρχικά ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr.

«Αυτός είναι ο αδελφός αυτού που μάλωσε με τον Νιγηριανό. Μου είπε ότι περίμενε να δώσει κάτι στον αδελφό του, κλειδιά, δεν κατάλαβα. Ήρεμος ήταν. Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα, προφανώς πέρασε μαζί τους.

Εγώ δεν τον είδα. Όπως ανέβαιναν τα παιδιά, πήγε να βρει τον Νιγηριανό, τον κοπανά στο κεφάλι», συμπληρώνει ο φύλακας του Γυμνασίου και συνεχίζει: «Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει ”ε τι κάνεις εκεί;”». Πάει να τον χωρίσει και του σκάει τη μαχαιριά. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε, παίρνω κατευθείαν τον διευθυντή και μου λέει ”με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός”».

«Του είπα να πάρω την Αστυνομία και μου είπε ότι την πήραν οι καθηγητές. Κατευθείαν κλείνω την πόρτα και ήρθε με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε μου μιλούσε και ήθελε να βγει.

Του λέω ”φίλε δεν βγαίνει κανένας”. Αυτός φεύγει κατευθείαν, κανένα 20λεπτο τον έψαχναν οι Αστυνομικοί. Και μετά φάνηκε στο υπόγειο με το ασανσέρ.

Απείλησε και τους Αστυνομικούς με το μαχαίρι αλλά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν», καταλήγει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (26.03.2024) όταν ο19χρονος από τη Γεωργία μπήκε στο γυμνάσιο στην Κυψέλη προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία διαμάχη που είχε ο αδερφός του με τον Νιγηριανό μαθητή.

Ο 19χρονος περνά σήμερα, Τετάρτη (27.03.24) το κατώφλι του εισαγγελέα.