Εσωτερική Ασφάλεια

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας: Το προφίλ του ενός ληστή με το καλάσνικοφ

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας: Το προφίλ του ενός ληστή με το καλάσνικοφ

Πού στρέφονται οι αρχές

Το προφίλ του ενός εκ των δύο ληστών με καλάσνικοφ που εισέβαλαν σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας επιχειρεί να σκιαγραφήσει η αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με το Mega, με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που τους δείχνουν τόσο στην είσοδο όσο και μπροστά στα ταμεία κατά τη διάρκεια της ληστείας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά φτιάχνοντας το προφίλ του ενός ληστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, πρόκειται για αντιεξουσιαστή, δραπέτη φυλακών, ηλικίας 33 ετών, με μέτριο ανάστημα. Ο άνδρας είναι μελαχρινός, γυμνασμένος και έχει τατουάζ στο αριστερό χέρι.

Για τις έρευνες έχει ενημερωθεί και η αντιτρομοκρατική, με την αστυνομία να θεωρεί πως ένα από τα δύο άτομα έχει εμπλοκή από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο οπλισμός των ληστών που έφεραν μαζί τους πέρα του καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP5 και ένα 32αρι περίστροφο.