Εσωτερική Ασφάλεια

Οι ένοικοι ήταν σε κηδεία όταν από το σπίτι έκαναν φτερά 6.000 ευρώ

Μεσολόγγι: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη - «Αχ παιδάκι μου», ο σπαραγμός της μητέρας, δείτε live

Εξιχνιάστηκε η κλοπή του μεγάλου χρηματικού ποσού από ένα σπίτι σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από ένα σπίτι σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν σε μια κηδεία και από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, δυο Ρομά από τη Μεσσηνία που είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές.

Οι δυο δράστες είχαν διαρρήξει το σπίτι το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου την ώρα που όλη η οικογένεια βρισκόταν στο κοιμητήριο και είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 6.000 ευρώ από ένα συρτάρι. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της διάρρηξης και την ταυτοποίηση των δραστών, που έχουν απασχολήσει τις αρχές με πολλές διαρρήξεις στον ενεργητικό τους. Μάλιστα, στις 30 Νοεμβρίου τους καταδίωξαν αστυνομικοί σε περιοχές της Κρέστενας και του Επιταλίου, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.

Στις 5 Ιανουαρίου, οι δράστες είχαν εντοπιστεί στα Λεχαινά όπου συνελήφθη ο ένας ο οποίος προφυλακίστηκε, ενώ είχε ταυτοποιηθεί ο συνεργός του που επίσης συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες βάσει εντάλματος. Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο Ρομά για κλοπή κατά συναυτουργία, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.