Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου- Αναβιώνει ο εφιάλτης του ’15 στο μεταναστευτικό

Η τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας σε άσκηση του ΝΑΤΟ!

Συνεδρίασε εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, εξαιτίας της ανησυχίας που προκάλεσαν στην κυβέρνηση η αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις 13.45 το μεσημέρι.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στα ελληνικά νησιά θυμίζει έντονα εικόνες του 2015. Χαρακτηριστική είναι η «απόβαση» εκατοντάδων μεταναστών στη βόρεια Λέσβο, με 13 βάρκες, το απόγευμα της Πέμπτης.

ην ίδια ώρα, οι συνθήκες είναι ασφυκτικές στη Μόρια, όπου φιλοξενούνται 10.241 πρόσφυγες και μετανάστες, ένας αριθμός- ρεκόρ, από τη δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και καθιστά τον εν λόγω καταυλισμό τον μεγαλύτερο της Ευρώπης. Για αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή μεταφοράς 1.002 ατόμων από τη Μόρια, στη Νέα Καβάλα. Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αμυνας, οι δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του Αιγαίου είναι υπεράριθμες κατά 9.000 άτομα!
Πέρα από την κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί, την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει στην Τουρκία νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία, κάτι που όπως είναι κατανοητό δημιουργεί επιπλέον ανησυχία στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάλεσε την Παρασκευή τον Τούρκο πρέσβη και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.