Εσωτερική Ασφάλεια

Όμηρος Πουλάκης για Λιγνάδη: Ήμουν μαθητής και συνεργάτης του – Έχουμε υποστεί διαδοχικά σοκ

Υπόθεση Λιγνάδη: Είχε εμμονή και εγκληματική ροπή για πολλά έτη
Ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης σχολίασε τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου

Στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» εμφανίστηκε ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε ως προς τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου καθότι μαθήτευσε και συνεργάστηκε στο πλευρό του. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής μου στο Εθνικό θέατρο στο πρώτο έτος και δουλέψαμε μαζί στις τρεις πρώτες επαγγελματικές μου συνεργασίες. Εγώ και άλλοι άνθρωποι που ήταν κοντά του έχουμε υποστεί διαδοχικά σοκ» ανέφερε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι «οτιδήποτε σαν μαρτυρία για πρόσωπα ή πράγματα, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει, έχω επιλέξει χωρίς να κατακρίνω οποιαδήποτε άλλη οδό να την προσφέρω είτε στο Πειθαρχικό και στο Σωματείο είτε στη νομική οδό. Θα το κάνω στην περίπτωση που κληθώ και αξιολογώντας, φυσικά, τη συνθήκη γιατί και για μένα είναι μια συναισθηματικά ιδιαίτερη συνθήκη. Ήταν δάσκαλος μου αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα αυτά, τα οποία ακούω δεν είναι πλήρως καταδικαστέα και δεν οφείλω να συμβάλλω».

Όσον αφορά στην τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, κατά του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο Όμηρος Πουλάκης υπογράμμισε ότι «θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει έστω η λέξη “συγγνώμη” και η φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”. Με συγχωρείτε που στον λόγο μου εμφανίζεται ο θυμός που νιώθω. Αν η διεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν επιτυχημένη, δεν θα πιστωνόταν η υπουργός Πολιτισμού την επιτυχία αυτήν; Υπήρξαν 20 μέρες σιωπής, υπεκφυγών επί της ουσίας και έγινε εισαγωγική τοποθέτηση σε κλειστή συνέντευξη Τύπου και δεν ειπώθηκε τίποτα. Το ελάχιστο δεν είναι πάντοτε λίγο, αλλά το καθόλου είναι καθόλου».