Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Πάνω από 800 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά σε 48 ώρες -380 έφυγαν από Σάμο

Παρολίγον δυστύχημα σε τροχαίο στα Χανιά – ΙΧ καρφώθηκε σε σκουπιδιάρικο | Photos

Αμείωτες συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς μόλις σε 48 ώρες πέρασαν συνολικά 832 νέοι πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, καταγράφηκαν 360 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Από αυτούς, οι 62 έφτασαν τα χαράματα στη Λήμνο και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο με πλοίο της γραμμής. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στη Χίο έφτασαν άλλοι 109 πρόσφυγες και στη Σάμο 16. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 347 πρόσφυγες είχαν περάσει τη Δευτέρα στη Λέσβο (147), τη Χίο (75) και τη Σάμο (116).

380 πρόσφυγες έφυγαν από Σάμο

Επιπλέον, 150 πρόσφυγες μετακινήθηκαν την Τρίτη από τη Σύμη με προορισμό τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Κω και τη Λέρο. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν προγραμματιστεί κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα. Την Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 προσφύγων από τη Χίο και τη Λέσβο προς τον Πειραιά.