Εσωτερική Ασφάλεια Κοινωνία

Πάτρα: Επίλογος στο έγκλημα με μητέρα να σκοτώνει το βρέφος της και να το βάζει στην κατάψυξη

Πάτρα: Επίλογος στο έγκλημα με μητέρα να σκοτώνει το βρέφος της και να το βάζει στην κατάψυξη

Ήταν ένα έγκλημα που συντάραξε την Πάτρα και πάγωσε ολόκληρη τη χώρα. Η μητέρα καταδικάστηκε, όταν το βρέφος της βρέθηκε νεκρό στην κατάψυξη του σπιτιού που έμενε…

Λίγους μήνες μετά το θάνατο της βρεφοκτόνου μητέρας στην Πάτρα, το έγκλημα που διέπραξε το 2013 επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς ο φυσικός πατέρας του 4ου παιδιού της, κέρδισε την επιμέλεια. Γράφεται με αυτό τον τρόπο ο επίλογος σε μια υπόθεση που συζητήθηκε και συγκλόνισε τη χώρα. Όταν πριν από 10 χρόνια μέσα στο σπίτι που έμενε η μητέρα βρέθηκε νεκρό το βρέφος της.

Επεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης με τη βρεφοκτόνο μητέρα σε χωριό έξω από την Πάτρα τον Ιούλιο του 2013. Δέκα χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών ανέθεσε στον φυσικό πατέρα, την επιμέλεια του τέταρτου παιδιού της.

Το 2011 η 31χρονη τότε γυναίκα, είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον 56χρονο σήμερα άνδρα και απέκτησαν ένα παιδί εκτός γάμου, το οποίο εκείνος αναγνώρισε ως παιδί του από την πρώτη στιγμή μετά τη γέννησή του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πήρε σπίτι μαζί με τη νόμιμη σύζυγό του. Η 31χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία επιβαρύνονταν από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τον Ιούλιο του 2013 έγινε το κακό, με τη μητέρα να σκοτώνει το 5ο της παιδί, το οποίο μάλιστα κρατούσε μέσα στο ψυγείο του σπιτιού της για ημέρες. Για το έγκλημα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Πριν από λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε, αλλά φέτος τον Ιανουάριο πέθανε από παθολογικά αίτια στην κατοικία της στην Πάτρα, καθώς η υγεία της είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα.

Ο φυσικός πατέρας του 12χρονου σήμερα κοριτσιού, με αίτηση που είχε καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο από τον Σεπτέμβριο του 2022, ζητούσε την εξ΄ολοκλήρου επιμέλειά του. Κρίθηκε από το δικαστήριο ότι «επιδεικνύει διαρκή στοργή και φροντίδα στο τέκνο του, το οποίο περίεβαλλε από την πρώτη στιγμή με αγάπη, καταβάλλοντας προσπάθειες ώστε αυτό να ζει και να αναπτύσσεται σε περιβάλλον υγιές και αρμόζον στην ηλικία του.

Το δε αληθινό συμφέρον του τέκνου αυτού επιβάλλει την ανάθεση του δικαιώματος της γονικής μέριμνας αποκλειστικά στον αιτούντα πατέρα του, ο οποίος παρέχει τα εχέγγυα ως προς τη σωστή ανατροφή, επίβλεψη, διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση και εν γένει ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου δημοσιεύθηκε λίγο μετά τον θάνατο της μητέρας, ρίχνοντας και τυπικά την αυλαία σε αυτή τη συνταρακτική υπόθεση, που όμως είχε και μια ακόμα διάσταση: Από την νεκρή σήμερα μητέρα είχε ήδη αφαιρεθεί η επιμέλεια και των άλλων τριών παιδιών της, για τα οποία δεν επεδείκνυε κανένα ενδιαφέρον, με το δικαστήριο να κρίνει ότι υπήρχε κίνδυνος βλάβης στη σωματική, ψυχική και πνευματική τους υγεία.

Πηγή: pelop.gr