Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

«Περίεργη» ανάρτηση προκαλεί προβληματισμό στην Αντιτρομοκρατική: «Χθες ρίξαμε 5 σφαίρες στα ΜΑΤ»

«Περίεργη» ανάρτηση προκαλεί προβληματισμό στην Αντιτρομοκρατική: «Χθες ρίξαμε 5 σφαίρες στα ΜΑΤ»

Χθες το βράδυ άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου.

Η νέα επίθεση στα Εξάρχεια έγινε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Δυστυχώς για την ελληνική πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μεγάλη είδηση.

Αυτό που όμως έχει ενδιαφέρον είναι μία περίεργη ανάρτηση που έγινε στο indymedia λίγη ώρα αργότερα και μάλιστα κάνει λόγω για…πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών. Το περίεργο είναι ότι δεν προειδοποιούν για μελλοντικά χτυπήματα αλλά αναφέρουν πως η επίθεση συνέβη χθες το βράδυ. 

Αυτή η επίθεση διαψεύδεται από την ΕΛ.ΑΣ, όμως η συγκεκριμένη ανάρτηση εξετάζεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού προκαλεί τουλάχιστον περιέργεια και προβληματισμό ο λόγος για τον οποίο μια αναρχική ομάδα αποφάσισε να αναρτήσει κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία αποτελεί μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης του συνόλου του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πρώτη αντίδραση πάντως των στελεχών της ΔΑΕΕΒ, ήταν ότι οι συγγραφείς της ανάρτησης, “προσπαθούν να ιντριγκάρουν τον αναρχικό χώρο”

Η ανάρτηση 

«Σήμερα το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, γύρω στις 02.30, στη γειτονια των Εξαρχείων ακουγοταν ο ήχος απο 5 σφαιρες, οι οποίες ήρθαν από την οδό Χαρ. Τρικουπη ως επιθεση εναντιον του στρατιωτικού μπλόκου των ΜΑΤ. Τα αποτελέσματα της ένοπλης επίθεσης δεν είναι ακόμα σαφή, αλλά υποθέτουμε ότι κανείς μπάτσος δεν τραυματίστηκε/σκοτώθηκε.

Αυτή είναι μια προειδοποίηση σε αυτούς που στρατιωτικοποιησαν και κατέλαβαν τη γειτονιά μας, αφού ένας στρατός κατοχής βρίσκεται στη γειτονιά μας, τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι ένοπλη: Αυτό που κάνουμε είναι απλά να επιστρέφουμε μέρος της βίας την οποία δεχτήκαμε. Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι κρατιστές, και όχι εμείς ως κοινωνικό κίνημα αντίστασης.

Δυστυχώς, ένα κομμάτι του κινήματος είναι αφοσιωμένο σε ειρηνικές μεθόδους αγώνα, κάτι που είναι απαράδεκτο, γιατί κατά τη γνώμη μας ένα πασιφιστικο κίνημα αντίστασης είναι νεκρό σαν κίνημα αντίστασης, οπότε πιστεύουμε ότι η αντιβία, και ιδιαίτερα η ένοπλη πάλη, είναι η απαραίτητη απάντηση ενάντια σε ολες τις επιθέσεις που δεχτήκαμε από το κράτος.

Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)

27/9»

Τελευταία ένοπλη (κι όταν λέμε ένοπλη εννοούμε με πυροβόλο όπλο, γιατί και οι μολότοφ όπλο είναι άσχετα αν τις έχουμε συνηθίσει) επίθεση που έγινε εναντίον των ΜΑΤ ήταν το Δεκέμβρη του 2008 όταν ακροαριστεροί έβαλαν με 7 σφαίρες εναντίον κλούβας.

pronews.gr