Εσωτερική Ασφάλεια

Πιερία: Ανήλικη σε εγκληματική ομάδα με θρησκευτικές εικόνες που έκανε κλοπές

Περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη – Άγρια επίθεση σε 16χρονο

Για 14 κλοπές και 9 απόπειρες κλοπής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, χθες Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στην Πιερία, δύο άνδρες, μία γυναίκα και μία ανήλικη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τρεις συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στα σπίτια των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, έξι θρησκευτικές εικόνες και ένα κατσαβίδι.

Μέχρι στιγμής, έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν: 13 κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Λάρισας, 9 απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι 8 σε περιοχές της Πιερίας και 1 σε περιοχή της Ημαθίας και 1 διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.