Εσωτερική Ασφάλεια

Πολυτεχνείο 2023 – Θεσσαλονίκη: Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ και τραγουδούσαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Ιρλανδία: Ισόβια για τον φόνο 23χρονης εγκύου που έκανε τζόκινγκ – Η υπόθεση που σόκαρε τη χώρα

Μαζική η πορεία στη Θεσσαλονίκη στην 50ή επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Ομάδα διαδηλωτών έκαψε σημαία των ΗΠΑ στο ύψος του αμερικανικού προξενείου.

«Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγουδούσαν εκατοντάδες πολίτες που πήραν μέρος στην πορεία για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση των αγωνιστών του Νοέμβρη του ’73 στο Πολυτεχνείο.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, και μέσω των οδών Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία, θα καταλήξει στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα Thesstoday και karfitsa, εκατοντάδες διαδηλωτές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματείων και φορέων -ανάμεσά τους και οι φυλακισθέντες και εξορισθέντες αντιστασιακοί- φοιτητές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Παλαιστίνιοι, απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα ζήτησαν «ελευθερία στο λαό της Παλαιστίνης».

«Από το Πολυτεχνείο μέχρι την Παλαιστίνη, οι λαοί κινούν τον τροχό της ιστορίας», «Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα», αναγράφεται σε πανό που κρατούν.

Βίντεο των Thesstoday και karfitsa από την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη: