Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Ψάχνουν τη… θύρα που άνοιξε τις θυρίδες στο Ψυχικό – Κοσμήματα εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες και μετρητά έκαναν «φτερά»

Ψάχνουν τη… θύρα που άνοιξε τις θυρίδες στο Ψυχικό – Κοσμήματα εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες και μετρητά έκαναν «φτερά»

Σε εσωτερικό «Δούρειο ίππο» μέσα στην τράπεζα, αλλά και σε άτομα που είχαν πρόσβαση στο χώρο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τους υπόπτους για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων στο υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού.

Κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες, μετρητά και άλλα τιμαλφή έκαναν φτερά από τέσσερις θυρίδες της τράπεζας χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί, προκαλώντας προβληματισμό στις Αρχές για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις κλοπές. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν οι δύο κλειδαριές της κάθε θυρίδας, με τις Αρχές να εξετάζουν αν έχει παραβιαστεί από τους δράστες αυτή του πελάτη ή αυτή της τράπεζας, όπως επίσης και το ποιοι έχουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και το ποιος χειρίζεται τις κάμερες της τράπεζας.

Το γαϊτανάκι των διαρρήξεων άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας. Από μέσα της είχαν κάνει «φτερά» όπως δήλωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Αμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση της τράπεζας που προχώρησε σε έλεγχο των συνολικά 1.500 θυρίδων του υποκαταστήματος. Εκεί βρέθηκαν παραβιασμένες τρεις ακόμα θυρίδες με σπασμένες τις «γλώσσες» των κλειδαριών. Στην τράπεζα του Ψυχικού κλήθηκαν οι κάτοχοί τους και παρουσία της Αστυνομίας επιβεβαίωσαν τις κλοπές.

Στην πρώτη περίπτωση, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία ισχυρίστηκε ότι κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες έκαναν φτερά από τη θυρίδα τηςΚοσμήματα αξίας 1.000.000 δήλωσε ότι της έκλεψαν μια ακόμα σύζυγος επιχειρηματία, ενώ μία ακόμα γυναίκα κατήγγειλε ότι της εξαφάνισαν μέσα από τη θυρίδα της 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Οι θυρίδες είχαν ανοιχτεί τελευταία φορά από τους κατόχους τους τον περασμένο Αύγουστο, με τις Αρχές να τοποθετούν χρονικά τις διαρρήξεις μέσα στο φθινόπωρο. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και το προφίλ των θυμάτων, καθώς όλες τους είναι γυναίκες, σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών και κάτοικοι των βορείων προαστίων.

Ο αριθμός των καταγγελιών και ο τρόπος που «άδειασαν» οι θυρίδες, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό, προκάλεσαν προβληματισμό στις Αρχές, με την υπόθεση να διαβιβάζεται λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών από το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Φως στο μυστήριο αναμένεται να ρίξει και η έρευνα που θα πραγματοποιήσει εσωτερικά η τράπεζα, στην οποία θα φανεί αν όλες οι διαδικασίες είχαν ακολουθηθεί βάσει πρωτοκόλλου ή ένα υπήρχαν παρατυπίες που θα προδώσουν τον δράστη.

Το πόρισμα από αυτή την έρευνα θα παραδοθεί στις Αρχές. Ηδη οι κάτοχοι των θυρίδων και υπάλληλοι του υποκαταστήματος έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στην κατοχή της Αστυνομίας έχουν περάσει όλα τα υλικά που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που κρατάει αρχείο περίπου δύο μηνών.

ΠΗΓΗ