Εσωτερική Ασφάλεια

«Ψευτογιατρός»: Στο δικαστήριο με κορονοϊό, είχε διαταχθεί καραντίνα πέντε ημερών

«Ψευτογιατρός»: Στο δικαστήριο με κορονοϊό, είχε διαταχθεί καραντίνα πέντε ημερών

Εισαγγελέας: Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας

Δυο εικοσιτετράωρα μετά την έξοδο του από τον Ευαγγελισμ,ό όπου νοσηλευόταν με κορονοιό και ενώ από το νοσοκομείο είχε διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» οδηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με τους γιατρούς θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στον Κορυδαλλό, ωστόσο, για ανεξήγητους λόγους διατάχθηκε η μεταγωγή του στο δικαστήριο.

Εύλογη ήταν η απορία του προέδρου αν ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Ο συνήγορος υπεράσπισης ενημέρωσε πως ο εντολέας του πήρε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου και έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό.

Εισαγγελέας: Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας

«Και γιατί είναι εδώ;» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος του, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία…Να γίνει σεβαστό το δικαίωνα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για την Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό. Διατάσσεται η πρόοδος της δίκης

Τελικά, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα και η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων με τους συνηγόρους του να τον εκπροσωπούν.