Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Ψυχικό: Οι κάμερες «δείχνουν» το δρομολόγιο του δολοφόνου – Στο μικροσκόπιο οι υποθέσεις του Παναγιώτη Στάθη

Δεκαοκτώ κάμερες πολλές από τις οποίες υψηλής ευκρίνειας, τουλάχιστον οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του τριγώνου Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, ιδιαίτερα υψηλή κυκλοφορία και κίνηση οχημάτων λόγω της ώρας. Μέσα σε αυτό το «περιβάλλον» έδρασε, ο εκτελεστής του τοπογράφου της Μυκόνου, χωρίς μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να έχουν εντοπίσει το παραμικρό λάθος του.

Ο εκτελεστής του τοπογράφου στο Ψυχικό με τα μαύρα ρούχα και το λευκό κράνος, έφθασε και έφυγε από το σημείο που δολοφόνησε τον 54χρονο αθόρυβα, ενώ χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα για να «πάρει» τη ζωή του Παναγιώτη Στάθη και να εξαφανισθεί.

Ίσως και να πρόκειται για τον διαβόητο δολοφόνο που οι φήμες στο «νησί των ανέμων» λένε πως έψαχνε τους τελευταίους μήνες ισχυρός «παίκτης» της περιοχής, χωρίς όμως να ψιθυριστεί καν ποιος ήταν ο πιθανός στόχος. Οι έρευνες των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών, κινούνται σε δυο άξονες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον φυσικό αυτουργό. Εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως το δρομολόγιο άφιξης τόσο στο σημείο της δολοφονίας, όσο και της αναχώρησης από αυτό, καθώς υπάρχουν δεκάδες κάμερες κατά μήκος των δρόμων και οι πρώτες εικόνες δείχνουν αυτό.

Όμως από ό,τι φαίνεται, το σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί ο πιστολέρο έδρασε μόνος του χωρίς να χρησιμοποιήσει οδηγό, όπως γίνεται στις «επιχειρήσεις» εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για «μοναχικό λύκο» που ενδεχομένως ήρθε από το εξωτερικό, χτύπησε και εξαφανίστηκε, με βασικό χαρακτηριστικό την ακρίβεια στις κινήσεις.

Είναι δεδομένο, ότι ο «ψυχρόαιμος» εκτελεστής διαθέτει σταθερό χέρι, καθώς όλες οι βολές πέρασαν από μια τρύπα στο τζάμι με περίμετρο λίγων εκατοστών, ενώ εκτιμάται ότι έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες με το 9αρι πιστόλι, αλλάζοντας και γεμιστήρα γιατί τα τζάμια της BMW, ήταν φιμέ και δεν έβλεπε τον στόχο του.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο εντολέας, βρίσκεται σε αυτό που λέμε «μαφία της Μυκόνου». Μάλιστα, κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στη Μύκονο για να πάρει καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι αν η δολοφονία αποτελεί την κορύφωση ενός πενταετούς πολέμου σε βάρος του 54χρονου μεγαλοτοπογράφου με ξυλοδαρμούς, απειλές και ηχηρά μηνύματα ή πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, άσχετο με το παρελθόν.

Η σύζυγος του θύματος είπε στους αστυνομικούς προφορικά ότι ο άνδρας της και πατέρας των δυο παιδιών της δεν δεχόταν απειλές, δεν είχε εχθρούς και δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι ήθελαν νεκρό τον άνδρα της. Η χήρα του τοπογράφου έχει κληθεί για κατάθεση.

Την τελευταία πενταετία, ο Παναγιώτης Στάθης, είχε αναλάβει εκατοντάδες υποθέσεις σε Μύκονο, Πάρο, Ίο και Αντίπαρο, όμως σε πρώτη φάση η έρευνα επικεντρώνεται σε 10-15 υποθέσεις όπου υπήρξαν δικαστικές διαμάχες, αντιδράσεις και προστριβές μεταξύ των εμπλεκομένων.

Εκεί ίσως κρύβεται και το μυστικό της δολοφονίας που αναζητούν οι αστυνομικοί.