Εσωτερική Ασφάλεια

Ψυχικό: Πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του 54χρονου τοπογράφου έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, στο σώμα και στο πόδι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 54χρονο τοπογράφο που δολοφονήθηκε την Τρίτη (2.7.24) στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, τα τραύματα, 35 με 40 διαμπερή, στο κεφάλι, στο σώμα και το πόδι του τοπογράφου προήλθαν από πιστόλι 9 χιλιοστών με δύο γεμιστήρες που ο δράστης φαίνεται ότι έβγαλε από το τσαντάκι που έφερε.

O 54χρονος τοπογράφος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων και εείχε μεγάλη δραστηριότητα στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να καταθέσουν τρία πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του θύματος.

«Η Αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με πληροφορίες αλλά με καταθέσεις. Οι έρευνες εστιάζονται στην Μύκονο γιατί εκεί ήταν η μεγαλύτερή του επαγγελματική δραστηριότητα», δήλωσε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι αναλυτές του τμήματος Ανθρωποκτονιών, περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα δεδομένα του κινητού του. Αν είχε δεχθεί κάποια απειλή, αν είχε συνομιλίες με συγκεκριμένους ανθρώπους ή αν είχε ανταλλάξει κάποια μηνύματα, ακόμα και μέσω εφαρμογών.

Από την ανάλυση αυτών των δεδομένων, θα εξαρτηθεί και το προς τα πού θα στραφούν οι έρευνες και αν «πάνε» προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

Βίντεο – ντοκουμέντο από το καρτέρι θανάτου

Βίντεο ντοκουμέντο από το καρτέρι θανάτου στο Ψυχικό είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το in καταγράφεται ο δολοφόνος του Παναγιώτη Στάθη λίγα λεπτά προτού ανοίξει πυρ και σκοτώσει εν ψυχρώ τον 54χρονο τοπογράφο στο Ψυχικό.

Είναι η στιγμή που στήνει καρτέρι στον Παναγιώτη Στάθη, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, σε μια ήσυχη γειτονιά στο Ψυχικό και συγκεκριμένα εκεί που παρκάρει τη μηχανή και περιμένει εκεί μέχρι να φτάσει στο σημείο και το θύμα του.

Μερικά μέτρα μακριά βρίσκεται η εταιρεία του 54χρονου εκεί που σταμάτησε για να παρκάρει, λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του δολοφόνου.

 

Στο βίντεο του in φαίνεται η ώρα που φτάνει στο σημείο ο δράστης, με το καταγραφικό να δείχνει 07:14, ενώ μια ώρα μετά ο δράστης που φορά full face κράνος, μαύρο μπουφάν και καφέ παντελόνι θα πυροβολήσει 21 φορές εναντίον του Παναγιώτη Στάθη.

Δεύτερο βίντεο μια ημέρα πριν

Σε δεύτερο βίντεο καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη μία ημέρα πριν την δολοφονική επίθεση στον Παναγιώτη Στάθη. Είναι με την ίδια μηχανή όμως αυτή την φορά διέρχεται ανάποδα στον δρόμο.

Στο καταγραφικό η ώρα δείχνει 07:38 (πραγματική ώρα 08:26), με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για την δολοφονική επίθεση. Όπως θεωρούν ο δράστης θέλει να δει από κοντά το σημείο που θα επιτεθεί στον 54χρονο, αλλά και τη γύρω περιοχή για να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ότι ο δράστης της δολοφονίας δεν είχε λάβει μέτρα ώστε να κρύψει τα στοιχεία κυκλοφορίας της μηχανής που επέβαινε.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το μηχανάκι έφερε πλαστές πινακίδες, οι οποίες προσομοίαζαν αρκετά στις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας του υπουργείου Μεταφορών.

Ο δράστης όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι απόλυτα ψύχραιμος και τίποτα δεν δείχνει τι θα επακολουθήσει αργότερα. Μάλιστα όταν ρίχνει με το σκούτερ μια πινακίδα καταστήματος, κατεβαίνει ατάραχος και την τοποθετεί και πάλι στο σημείο .