Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Πύργος: Η μητέρα του 14χρονου περιγράφει πώς ξέφυγε ο γιος της

Ανησυχία στις Αρχές από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε νεαρούς Ιρλανδούς

Η μητέρα του 14χρονου ο οποίος παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής στον Πύργο Ηλείας, περιέγραψε τις κινήσεις που έκανε ο γιος της.

«Σταμάτησε το βανάκι, του είπε να πάει μαζί του και ο μικρός είπε ότι θα μπει από μόνος του. Και μετά το έβαλε στα πόδια. Τους είδε πίσω του το παιδί κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν τον παρακολουθούσαν».

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του 14χρονου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο, δύο άγνωστοι σε εκείνον άνδρες, προσπάθησαν να τον βάλουν στο μαύρο βαν, την ώρα που εκείνος πήγαινε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών του Πύργου.

Το παιδί έτρεξε στο φροντιστήριο και η δασκάλα που βρισκόταν εκεί ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

«Ειδοποίησε μόλις πήγε ταραγμένος ο μικρός και κατευθείαν ειδοποίησαν εμένα», ανέφερε η γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο νεαροί Βούλγαροι, αδέρφια ηλικίας 19 και 23 ετών, έχουν ζητήσει μέχρι και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να αποδείξουν μέσα από τα στίγματα των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας πως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα αλλά και ευρύτερα τη συγκεκριμένη ημέρα στον Πύργο και δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Ο 14χρονος που κατήγγειλε την σε βάρος του απόπειρα αρπαγής, είναι το μόνο πρόσωπο που καταγγέλει το γεγονός, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη μαρτυρία ή στοιχεία, όπως υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Το παιδί, σύμφωνα με το ilialive.gr, φέρεται να αναγνώρισε τον άνθρωπο που καθόταν στο τιμόνι του βαν -το οποίο είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια την ημέρα της καταγγελίας- τον 19χρονο Βούλγαρο, όταν τα δύο αδέρφια προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων δήλωσε ότι «Η υπερασπιστική μας γραμμή, συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει καμία φυσική παρουσία κατά το χρόνο τέλεσης στο συγκεκριμένο σημείο, οι εντολείς μου βρίσκονταν όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα σε σπίτι στο οποίο μισθώνουν. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία».

Ενώ, μιλώντας στο ίδιο μέσο, ανέφερε πως: «Έχουμε ήδη λάβει προθεσμία για να απολογηθούμε για την Τρίτη στις 9:00 το πρωί, όπου και θα παρουσιάσουμε, έγγραφαμάρτυρες αλλά και όπως έχουμε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα στίγματα των κυψελών της κινητής τηλεφωνίας από τα οποία θα προκύψει ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία των συγκεκριμένων προσώπων στο σημείο, όπως επίσης και κάθε στοιχείο μπορεί να συντελέσει στην διαπίστωση εάν βρίσκονταν στον Πύργο τα συγκεκριμένα άτομα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ή όχι».