Επικαιρότητα Πυρκαγιές

Φωτιά σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου: Μηνύματα από το 112, εκκενώνονται περιοχές – Που αλλού καίνε «μέτωπα»

Παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το πρωί της Παρασκευής (21.6.2024) πολλές είναι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής είναι άμεση και οι πυρκαγιές περιορίζονται γρήγορα πριν προλάβουν να ενισχυθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Η Αττική βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο ανώτατο, δηλαδή στο 5. Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος φωτιάς είναι πολύ υψηλός για πέντε περιφέρειες της χώρας με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει με ταχύτητα τις πυρκαγιές.

Τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η πυροσβεστική είναι στην Αργολίδα και στην Αρκαδία, ενώ την ίδια ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου και στην Κεφαλονιά.

Στο Μαύρο Λιθάρι, όπου η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια, πάνω στη Λεωφόρο Σουνίου, κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 8 οχήματα, πεζοπόρα και εναέρια μέσα.

Στην Αργολίδα, η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή Λύρκεια και καίει δασική έκταση. Για τη φωτιά ενεργοποιήθηκε και μήνυμα του 112 και αναφέρει πως πρόκειται για δασική πυρκαγιά και καλεί τους κατοίκους Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο να απομακρυνθούν προς Λύρκεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος δρουν 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Μήνυμα του 112: 

Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.