Επικαιρότητα Πυρκαγιές

Μεγάλη φωτιά στον Ταϋγετο, πλησιάζει στον οικισμό Αράχωβα και εξετάζεται εκκένωση

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους και Δυτική Μάνη.

Η φωτιά στον Ταΰγετο απλώνεται πάνω πάνω από τη Μονή Δήμιοβας προς Αράχωβα και που ξέσπασε γύρω στις 20.00 το βράδυ σύμφωνα με το messinialive.

Η φωτιά είναι ορατή και από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς Αράχωβα. Στην περιοχή σπεύδουν και οι εθελοντικές ομάδες της ΟΑΚ Μεσσηνίας, ενώ έχει ήδη κινητοποιηθεί και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμάτας, και σπεύδουν ήδη τα 4Χ4 πυροσβεστικά του Δήμου, ένα από Καλαμάτα, ένα από Γαρδίκι και ένα από Ελαιοχώρι. Επίσης, στο σημείο μεταβαίνουν και μηχανήματα έργου, όπως ένα JCB από τον Δήμο Καλαμάτας.

Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά είναι πολύ ψηλά, και δύσβατο, και δύσκολη είναι η προσέγγισή του, ωστόσο πριν από λίγη ώρα έπεφτε ψιλόβροχο στην περιοχή και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την κατάσταση, ώστε να περιοριστεί το ενεργό μέτωπο. Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την αιτία της φωτιάς.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Αράχωβα

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων κατευθύνεται προς τον οικισμό Αράχωβα, με την Πολιτική Προστασία να εξετάζει την προληπτική εκκένωση του οικισμού, που έχει περίπου 10 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι και θα μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή. Ήδη είναι σε ετοιμότητα το βανάκι του Δήμου Καλαμάτας για να τους μεταφέρει, αν χρειαστεί. Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Ανησυχία στη Μονή Δήμιοβας.

υ“Ευχαριστούμε πολύ για τις προσευχές σας και το ενδιαφέρον σας. Η Παναγία να σας σκεπάζει όλους ..”, επισημαίνουν από το Μοναστήρι, που έζησε στιγμές αγωνίας, ωστόσο δεν απειλείται καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και πολύ μακρύτερα, με πορεία προς τον οικισμό της Αράχωβας.