Πυρκαγιές

Βόνιτσα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός

Βόνιτσα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Θυρρείου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί είναι καλύτερη ωστόσο η προσπάθεια για να ελεγχθεί συνεχίζεται.  Αυτήν την στιγμή από εδάφους επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και δύο ελικόπτερα. Παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δρυμός.

Σημειώνεται πως ασθενοφόρο που έσπευσε στην περιοχή παρέλαβε έναν πυροσβέστη 48 ετών με ζάλη και δύσπνοια. Τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας όπου ο άνδρας υπέγραψε κι έφυγε γιατί δεν ήθελε να διακομισθεί για προληπτικούς λόγους στο Αγρίνιο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».