Εσωτερική Ασφάλεια

Ρόδος: Χρωστούσε στον ηλεκτρολόγο και έβαλε την υπογραφή του σε μια απάτη που συζητείται για χρόνια!

Ρόδος: Χρωστούσε στον ηλεκτρολόγο και έβαλε την υπογραφή του σε μια απάτη που συζητείται για χρόνια!

Η Ρόδος βλέπει να επανέρχεται στο προσκήνιο μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση. Πρωταγωνιστής ένας επιχειρηματίας και θύμα ένας Άγγλος τουρίστας…

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 49χρονος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία στη Νότια Ρόδο, η οποία ήταν υποθηκευμένη σε τράπεζα, με αποτέλεσμα την εκποίησή της και τελικά την αγορά της από ηλεκτρολόγο που ο 49χρονος όφειλε χρήματα για δουλειές που του είχε κάνει!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 49χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Ωστόσο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης απεφάνθη η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του 49χρονου αιτήθηκε να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο δύο συμβολαιογράφοι της περιοχής, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε, όπως επίσης και η αναγνώριση ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το ακίνητο φέρεται να συμφώνησε ο 49χρονος να το αγοράσει ο Άγγλος δίνοντας μάλιστα για να το «κλείσει» το ποσό των 10.000 ευρώ! Όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο στην τράπεζα από την οποία και είχε πάρει δάνειο ο 49χρονος.

Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2014, δηλαδή επτά χρόνια μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και με αυτήν ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία ο οποίος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Πηγή: rodiaki.gr