Εσωτερική Ασφάλεια

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο 40χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του, Γιώργου Καριώτη

Τι υποστήριξε για τις αντιφάσεις στις καταθέσεις του για τη δολοφονία του 75χρονου.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο  40χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του Γιώργου Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Ο 40χρονος, που είχε, μάλιστα απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», ζητώντας να εξιχνιαστεί η δολοφονία του πατέρα του και να εντοπιστούν οι δράστες, δεν κατόρθωσε να πείσει για την αθωότητα του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική».

Οι αντιθέσεις που τον «έκαψαν»

Ο 40χρονος έχει επιδιώξει με δημόσιες δηλώσεις του να πείσει ότι είναι θύμα σκευωρίας αστυνομικών για να υπερασπιστεί την αθωότητά του και υπεραμύνθηκε εκ νέου των θέσεών του αυτών.

Επιχείρησε να «διορθώσει» δηλώσεις του που έγιναν δημόσια και ήλθαν σε αντίθεση με αυτά που είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος είχε καταθέσει την 14η Ιουνίου 2022 ότι δεν γνώριζε αν το σχοινί που ήταν στον λαιμό του πατέρα του ανήκε στον ίδιον αν και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είπε ότι το είχε δει πολλές φορές και είναι του 75χρονου. Είχε δηλώσει στην εκπομπή ότι ο πατέρας του έφερε πολλά χτυπήματα ενώ είχε καταθέσει ότι δεν έφερε χτυπήματα όταν τον βρήκε.

Ο 40χρονος είχε πει ότι ο πατέρας του ασφάλιζε την πόρτα της οικίας του ενώ στην κατάθεσή του είχε πει ότι την άφηνε πάντα ανοικτή. 

Είχε αναφέρει ότι όταν συναντήθηκε με τον πατέρα του είχαν συζητήσει για την βέσπα του που είχε πρόβλημα μηχανικό και ήταν σε ακινησία ενώ σε κατάθεσή του την 15η Ιουνίου 2022 είχε πει ότι την 13η Ιουνίου 2022 τον είχε δει να οδηγεί την βέσπα.

Πάνω σε καταψύκτη της οικίας βρέθηκε μια πετσέτα με αίμα του θύματος η οποία φέρεται να είχε τοποθετηθεί πάνω από τσάντα του 40χρονου στην οποία μάλιστα υπήρξαν ίχνη αίματος στο φερμουάρ. Ακόμη δεν έχει προκύψει από εξέταση σε ποιον ανήκει το αίμα στο φερμουάρ.  Μέσα στην τσάντα υπήρχαν εξάλλου μάλλινα γάντια ενώ ήταν καλοκαίρι.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκε η πετσέτα πάνω από την τσάντα του ενώ για το αίμα στην τσάντα το δικαιολόγησε ως προερχόμενο από τραυματισμό του παλαιότερα. Τα γάντια είπε ότι τα είχε από παλιά, ομοίως.

Σε ότι αφορά στην τρίωρη παραμονή του στην οικία του πατέρα του την 13η Ιουνίου 2022 είπε ότι μιλούσε μαζί του για τα κουνέλια, για την βέσπα που είχε χαλάσει, για τα παραγάδια και το ψάρεμα και ότι ξέχασε να αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις του ότι ήταν μαζί του τόση ώρα και όχι για μισάωρο.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε για ανεύρεση νεκρού στις 14 Ιουνίου γύρω στις 12:30 το μεσημέρι. Στην οικία βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στο λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, σε θέση πρηνηδόν στο πάτωμα της οικίας του ο 75χρονος Γιώργος Καριώτης.

Το θύμα βρήκε ο γιός του που είπε ότι τον είχε επισκεφθεί την 13η Ιουνίου το μεσημέρι για χρονικό διάστημα μισής ώρας.