Σεισμός

Νέος σεισμός 3,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σάμου

Ρόδος: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους για δήθεν σοβαρό θέμα υγείας συγγενικών τους προσώπων - Δύο συλλήψεις

Η δόνηση καταγράφηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 13,3 χλμ – Είχε προηγηθεί το πρωί δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η δόνηση καταγράφηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 13,3 χλμ.

samos_seismos2

Νωρίτερα το πρωί, είχε σημειωθεί σεισμός της τάξεως των 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ μεταξύ Σάμου και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 07:19 π.μ., με επίκεντρο τα 25 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου. Ακόμα, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 12,9 χιλιόμετρα.

seismos-1225

«Είναι ένα σεισμός απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. «Δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό. Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια. Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.