Κόσμος Σεισμός

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Στην πόλη Ντολόρες, 11 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, τρομοκρατημένοι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους ενώ παράθυρα και βιτρίνες κτιρίων έγιναν κομμάτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Έντουιν Σέρχιο. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η δόνηση και στην πρωτεύουσα, Μανίλα, που απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ωστόσο δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Νοσοκομείο στην Άμπρα εκκενώθηκε καθώς μέρος του κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Λάβαμε πληροφορίες πως σπίτια υπέστησαν ζημιές. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε αναφορές για απώλειες», είπε η Ρόβλιν Βιγιαμόρ, δήμαρχος της Λανγκανγκίλανγκ, στην επαρχία Άμπρα.

Η υπηρεσία σεισμολογίας των Φιλιππίνων περιμένει ισχυρούς μετασεισμούς. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος έδωσε εντολή να εκκινήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να αποσταλεί άμεσα βοήθεια στην Άμπρα. Ο ίδιος θα μεταβεί αεροπορικώς στην πληγείσα περιοχή εντός της ημέρας.

Πηγή: Reuters