Εσωτερική Ασφάλεια

SKY express: Νέα αεροσκάφη κι αναρρίχηση στη 2η θέση των αεροπορικών εταιρειών – Οι επόμενοι στόχοι

SKY express: Νέα αεροσκάφη κι αναρρίχηση στη 2η θέση των αεροπορικών εταιρειών – Οι επόμενοι στόχοι

Αλλάζει «πίστα» η SKY express, καθώς, ξεκινώντας από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, διαγράφει τριψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, κατέχοντας πλέον μερίδιο αγοράς κοντά στο 13%, όταν το 2019 το μερίδιό της ήταν μόλις 2,5%, τοποθετώντας την πλέον στη 2η θέση της λίστας των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών.

Το 2022 τα συνολικά εκτιμώμενα έσοδα της SKY express υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 267 εκατ. ευρώ, ενώ την περίοδο της πανδημίας (2019 με 2022) «άνοιξε» ένας μεγάλος αριθμός νέων θέσεων, με 390 νέες προσλήψεις. Σύμφωνα με στοιχεία του 2022, η SKY express, απασχολεί 619 άτομα, ενώ σταδιακά «ανοίγουν» και νέες θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, εντός του β’ τριμήνου 2023, πρόκειται να παραλάβει τα δύο πρώτα Α321neo αεροσκάφη, ενισχύοντας έτσι, τον «πράσινο» στόλο αλλά και τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό δίκτυο, σε επίπεδο συχνότητας και προορισμών.

Θετικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση των αεροδρομίων την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, όπως προκύπτει από τις προκρατήσεις για πτήσεις με αεροσκάφη της SKY express, που πραγματοποιούν κάτοικοι του εξωτερικού και ιδιαίτερα από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Αναγνώριση και προοπτικές

Για την πρόοδο της εταιρείας και τα επόμενα σχέδια που αφορούν τόσο την ενίσχυση του στόλου με νέα ολοκαίνουργια «πράσινα» Airbus, αλλά κι ενίσχυση της παρουσίας και της συχνότητας δρομολογίων σε περισσότερους προορισμούς μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου ο γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γεώργιος Σκαλτσάς, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η SKY express.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου τόνισε ότι: «Η SKY express αποτελεί ένα πραγματικό success story όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και διεθνώς. Από το 2019 έως το 2022 η εταιρεία έχει μεταφέρει/φιλοξενήσει από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» πάνω από 5,6 εκατ. επιβάτες και αντίστοιχα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 110 χιλιάδες πτήσεις. Δεν έγιναν αυτά σε χρονιές θεαματικές. Το 2020, το 2021 και το 2022 ήταν χρονιές πάρα πολύ κρίσιμες για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό. Άρα είναι διπλά και τριπλά αξιέπαινη αυτή η ανάπτυξη».

Η ανάπτυξη που διαγράφει η εταιρεία αντανακλάται στα στοιχεία του Eurocontrol, σύμφωνα με τα οποία, η SKY express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019.