Εσωτερική Ασφάλεια

Στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής οι κάτοικοι

Οι ξένοι αναπολούν τη Σαντορίνη και το reuters μετέδωσε live το ηλιοβασίλεμα
Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Περικυκλωμένη η πλατεία από δυνάμεις της αστυνομίας.

Περίπου 100 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης εντός της πλατείας Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Η πλατεία είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο, με εκπρόσωπο της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης «Φυσάει κόντρα» να μεταβαίνει στην πλατεία και είναι σε επαφή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με το δημοτικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζει πως νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η πλατεία θα είναι καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, λόγω της έντασης που υπήρξε την προηγούμενη μέρα.

Έτσι, από νωρίς, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, δημοτική αστυνομία) περικύκλωσαν την πλατεία Αγ. Ιωάννου και στις 8:30, με ντουντούκες, καλούσαν όσους ήταν στην πλατεία, να αποχωρήσουν. Ωστόσο, οι κάτοικοι, έπειτα από μεταξύ τους συνεννόηση, αποφάσισαν να παραμείνουν στην πλατεία, τονίζοντας πως θα τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

«Μεγάλες οι ευθύνες του δημάρχου»

Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος επέρριψε ευθύνες στη σημερινή ηγεσία του Δήμου για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πλατεία του Αγ. Ιωάννου. Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Ένα φαινόμενο δέκα και πλέον ετών που απασχολεί την περιοχή αλλά και όλους μας, μαζί με τη λαθεμένη λόγω κορονοϊού συνάθροιση πολλών νεολαίων στην Πλατεία Άι Γιάννη (πλατεία που την έχει εγκαταλείψει στη θητεία του ο σημερινός δήμαρχος) τα δυο τελευταία βράδια, οδήγησε με κύρια την ευθύνη του Β. Ζορμπα σε εισβολή ΜΑΤ στο χώρο με χρήση δακρυγόνων. Δεν είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα των συναθροίσεων που παρατηρείται σε όλη την Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας.

»Η λύση στις μεγάλες συναθροίσεις των ημερών, λόγω του κορονοϊού, δεν είναι η καταστολή αλλά η πρόληψη, η ενημέρωση και η περιφρούρηση των χώρων. Οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής αρχής είναι μεγάλες. Διαπόμπευση και δυσφήμιση της πόλης μας, ψευδολογία και λαϊκισμός είναι τα χαρακτηριστικά των συνεντεύξεων, του δημάρχου, από το πρωί σε όλα τα κανάλια.

»Δεν θα τον παρακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο που έχει επιλέξει. Δώσαμε τη λύση της ανάπλασης του χώρου με δημοπράτηση του έργου και η άρνησή του να την υλοποιήσει είναι “εγκληματική”. Τα έχουμε πει από τον Ιανουάριο. Για πολύ καιρό θα εισπράττει τους καρπούς της ανευθυνότητάς του. Αλλά, δυστυχώς, θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του Αι-Γιάννη και όλη η Αγία Παρασκευή.»