Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Συμβόλαιο εμπρησμού η φωτιά στο One Happy Family, στη Λέσβο

Συμβόλαιο εμπρησμού η φωτιά στο One Happy Family, στη Λέσβο

Τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής ταυτοποιήθηκαν για τη φωτιά της δομής προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο

Συμβόλαιο εμπρησμού φαίνεται πως ήταν η φωτιά που ξέσπασε στις 7 Μαρτίου και κατέκαψε την ημερήσια δομή ψυχαγωγίας και άτυπης εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, που λειτουργούσε η οργάνωση One Happy Family. Για τον εμπρησμό ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, με τη βοήθεια καμερών κοντινών επιχειρήσεων, τρεις αλλοδαποί παλαιστινιακής καταγωγής. Ο ένας από αυτούς, 59 ετών, είναι κάτοικος Μυτιλήνης, ενώ οι άλλοι δύο είναι κάτοικοι Αθηνών και ήρθαν στη Μυτιλήνη ειδικά για τον εμπρησμό. Στην υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός τέταρτου ατόμου ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.stonisi.gr, από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών επιχειρήσεων φάνηκε ότι ο αλλοδαπός με το ελληνικό διαβατήριο, με το αυτοκίνητό του, ανέβηκε με τους συνεργούς του στο λόφο όπου βρισκόταν η δομή. Και αφού μπήκε η φωτιά επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο και κατέβηκαν.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: athensvoice.gr