Εσωτερική Ασφάλεια

Συναγερμός στην Κω: Τουρκικό πλοίο προσέκρουσε σε βράχια κοντά στην Αμμόγλωσσα (φωτό)

Συναγερμός σήμανε στην Κω το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας ενός τουρκικού πλοίου που προσάραξε μόλις 40 μέτρα μακριά από βορειοδυτική ακτή του νησιού, κοντά στην περιοχή Αμμόγλωσσα.

Το πλοίο που φέρει το όνομα «Alcatras» προσέκρουσε σε βράχια τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τις οποίες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος Κω και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS. Την ίδια στιγμή, ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει.

Ο καπετάνιος ισχυρίζεται ότι το πλοίο μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά, ενώ συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία, όμως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους διεθνείς κανονισμούς.
Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου παραμένουν στο εσωτερικό του και αν κριθεί απαραίτητο θα το εγκαταλείψουν με σχοινί

pronews