Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Τα πρώτα λόγια της Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό: «Είμαι σε άθλια κατάσταση» – Καταθέτει αίτηση διαζυγίου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση παραμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα το βράδυ του Σαββάτου (15.6.2024). Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Μάλιστα, μετά την σωματική κακοποίησή της η πρώην σύζυγος και μία από τις κόρες του Απόστολου Λύτρα μπήκαν στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου με αποτέλεσμα η δικηγόρος να καταθέσει μήνυση και ο Απόστολος Λύτρας να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου θέλησε να διευκρινίσει πως ουδέποτε υπήρχε συνεννόηση για το πότε θα έπαιρναν τα πράγματα του Απόστολου Λύτρα. Η τηλεόραση του Open μετέφερε κάποιες από τις δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κ. Πολυζωγοπούλου εξήγησε τι έγινε την μέρα που η πρώην σύζυγό του μπήκε στο σπίτι: «Από τα μηνύματα αυτά προκύπτει ότι εγώ μιλάω μόνο με το παιδί. Στα πρώτα μηνύματα φαίνεται ότι τη Δευτέρα ήρθε, πήρε ό,τι ήθελε, ζαλίστηκε και ευχαριστεί και τους γονείς μου. Προκύπτει ότι εγώ δεν μιλάω με κανέναν άλλο ούτε καν τους συνεργάτες του γραφείου για αντικείμενα που χρειάζονταν να μεταφερθούν.

Όταν λέω στην κόρη του Λύτρα “προέχουν άλλα”, είναι επειδή εκείνη την ώρα με πηγαίνουν για ψυχολογική υποστήριξη. Μετά από αυτόν τον διάλογο ανοίγει το γκρουπ στο viber και γράφουν διάφορα ενώ εγώ δεν έχω καν γυρίσει από εκεί που είμαι.

Ξαφνικά έρχονται σπίτι μου και ο αστυνομικός εξηγεί το τι έγινε με τα κλειδιά και πώς προσπάθησε ο συνεργάτης να μπει υπονοώντας ότι είχαμε συνεννοηθεί κάτι που δεν ισχύει. Να σημειώσω ότι είμαι και σωματικά και ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση και κανείς δεν υπολογίζει ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τον ξυλοδαρμό και όλο αυτό που ζω, και προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι με το έτσι θέλω».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ο συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα επιχείρησαν να πάρουν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα του ποινικολόγου, με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου να πατά το panic button και στη συνέχεια να λιποθυμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Το Πρωινό στον ΑΝΤ1 η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα καταθέσει άμεσα αίτηση διαζυγίου από τον Απόστολο Λύτρα και θα ζητήσει την επιμέλεια της κόρης τους.

 

Τι υποστήριξε ο Λύτρας όταν παραδόθηκε

Με μήνυμα ο Απόστολος Λύτρας παρενέβη στην εκπομπή του Open εξηγώντας πως ενώ οι αστυνομικές Αρχές τον έψαχναν όλη την ημέρα ο ίδιος είχε κλείσει το κινητό του και δεν παρακολουθούσε ειδήσεις.

Ο ίδιος είπε πως δεν κρυβόταν: «Είμαι συντετριμμένος για αυτό το οποίο έχει συμβεί. Ξέρω ότι ο χρόνος δεν γυρίζει. Είμαι συντετριμμένος για αυτό που προκάλεσα στη Σοφία και κατ’ επέκταση στις τρεις κόρες και τους συνεργάτες μου. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι να το αλλάξω. Αλλά δεν μπορώ. Θέλω να ξεκαθαριστεί κάτι. Πληροφορήθηκα ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (σ.σ. Τετάρτη) κρυβόμουν και ότι προσπαθούσα να αποφύγω τη σύλληψη μετά το ένταλμα το οποίο εκδόθηκε. Η αλήθεια δεν είναι αυτή όμως.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επειδή οι γιατροί μου είχαν συστήσει για τα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζω και το έμφραγμα το οποίο έχω περάσει, μου είχαν συστήσει αφενός να μην παρακολουθώ ειδήσεις και το διαδίκτυο και αφετέρου να ελαχιστοποιήσω τις επικοινωνίες μου.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε είχα κλείσει για αρκετή ώρα το κινητό μου. Το ίδιο μου συνέστησαν και οι ειδικοί ψυχικής υγείας που επισκέπτομαι. Είμαι χάλια ψυχολογικά και ό,τι διάβαζα με επιβάρυνε.

Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα το απόγευμα το τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτομάτως αυτοβούλως παρουσιάστηκα στο ΑΤ Παλλήνης προκειμένου να εξελιχθεί η ποινική διαδικασία. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Επαναλαμβάνω και πάλι και θέλω να το τονίσετε από την εκπομπή ότι αναλαμβάνω το βάρος της πράξης μου και ζητώ και πάλι συυγνώμη από όλους».