Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών

Ένας νεαρός κραδαίνει μια αλυσίδα και προσπαθεί να χτυπήσει τον άλλον ο οποίος φαίνεται ότι κρατάει μαχαίρι ενώ ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων επεμβαίνουν για να τους απομακρύνουν.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πλατεία Ναυαρίνου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Οι συμπλεκόμενοι φέρονται ότι επιχείρησαν να λύσουν διαφορές που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.

Στο βίντεο, από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που παρουσιάζει το GRTimes, απεικονίζεται ένας νεαρός που επιτίθεται σ’ έναν συνομήλικο του, μπροστά στα μάτια των διερχομένων πολιτών και των καταστηματαρχών, στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη. Κάποιοι μπαίνουν στη μέση για να τους χωρίσουν. Πρόκειται για άνδρες αραβικής καταγωγής, κατά τις μαρτυρίες.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, ο ένας κραδαίνει μια αλυσίδα και επιχειρεί να χτυπήσει τον άλλον ο οποίος κρατάει αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι). Ο τελευταίος καταφεύγει σε παρακείμενο αναψυκτήριο για να γλιτώσει ενώ τον ακολουθεί ο έτερος αλλοδαπός. Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι επεμβαίνουν για να τους απομακρύνουν και να αποτρέψουν ενδεχόμενες ζημιές στα καταστήματα τους- ο ένας μάλιστα παίρνει μια καρέκλα για να προστατευτεί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένας από τους νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο τραυματίστηκε στο πόδι ενώ το περιστατικό έληξε χωρίς να ειδοποιηθεί η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν τη δυσφορία τους στο GRTimes, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης. «Η διακίνηση ναρκωτικών από αλλοδαπούς αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Πρόσφατα έκαναν χρήση κοκαΐνης στο παγκάκι, μπροστά στον κόσμο. Νεαροί αραβικής καταγωγής άρχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή, μετά την καραντίνα» λένε.

Ακόμη επισημαίνουν ότι «αστυνομικοί εμφανίζονται μόνο το πρωί. Ζητάμε μόνιμη αστυνόμευση, κυρίως τις βραδινές ώρες, από τις 8.00 μ.μ. έως τις 12 μ.μ.».