Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Χτυπούσαν και λήστευαν πολίτες μέσα σε λεωφορεία

Θεσσαλονίκη: Χτυπούσαν και λήστευαν πολίτες μέσα σε λεωφορεία

Δύο ληστές χτυπούσαν και λήστευαν πολίτες μέσα σε λεωφορεία και στάσεις στην Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές αρχές στην Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εξιχνιάσουν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των δραστών.  Ο λόγος για δύο νεαρούς ημεδαπούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κι έναν αλλοδαπό, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά κατά το χρονικό διάστημα 27 Φεβρουαρίου – 03 Μαρτίου και αφορά στη διάπραξη τεσσάρων ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Θεσσαλονίκη: Χτυπούσαν και λήστευαν πολίτες μέσα σε λεωφορεία

Ο τρόπος δράσης

Συγκεκριμένα, οι νεαροί, είτε επιβιβάζονταν σε αστικά λεωφορεία τα οποία εκτελούσαν διαδρομές που διέρχονταν από τον δήμο Παύλου Μελά, είτε ανέμεναν σε στάσεις αυτών και αφού προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους, με χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες με σταυρούς από το λαιμό τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία στην κατοχή τους, δεν δίσταζαν να τους χτυπήσουν. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.