Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Φόβος στα δυτικά από τις συχνές συμπλοκές αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Φόβος στα δυτικά από τις συχνές συμπλοκές αλλοδαπών

Για το περιστατικό βίας με τους αλλοδαπούς, το οποίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στη δυτική Θεσσαλονίκη, σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της β’ κοινότητας, Μπάμπης Γερολάκος.

Μιλώντας στο politic.gr, ο κ. Γερολάκος ανέφερε οτι:” Κατά το παρελθόν είχαμε καθημερινές συμπλοκές αιματηρές, μεταξύ ομοεθνών τους, είτε στα καταστήματα όπου διατηρούν, είτε σε δημόσιους χώρους, μη δίνοντας σημασία τους περαστικούς πολίτες και τα μικρά παιδιά… Υπάρχουν αρκετοί αλλοδαποί που διαμένουν σε εγκαταλειμμένες αποθήκες ή σπίτια, σε βαγόνια όπου είναι κατεστραμμένα ολοσχερώς, ειδικότερα στα βαγόνια όπου βρίσκονται στον παλιό Σ.Σταθμό, από την πίσω πλευρά του καταστήματος Media mark, αλλά και σε κτίσματα κατά μήκος των γραμμών.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι οι χώροι αυτοί δεν πληρούν καμία προδιαγραφή, για τα βασικά τουλάχιστον θέματα υγείας και κρίνονται αυστηρά ακατάλληλες υγειονομικές βόμβες”.

Μέτρα προστασίας- Εισηγήσεις στον Ζέρβα
Για το πώς μπορούν να προστατευθούν οι πολίτες και οι περιουσίες των κατοίκων της β’κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο κ Γερολάκος σημείωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο κι άλλα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας θα εισηγηθούν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. “Θα εισηγηθουμε στον Δήμαρχο κ. Ζέρβα, να απευθυνθεί στον υπουργό προστασίας του πολίτης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ώστε οι άνθρωποι αυτοί, να μετακινηθούν εντός των κέντρων φιλοξενίας. Τουλάχιστον οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τα βασικά και να μη φτάνουν στο σημείο να βανδαλίσουν περιουσίες για τη διαμονή τους”.

Περιπολίες σε σημεία τη νύχτα Επιτακτική ανάγκη θεωρεί ο Μπάμπης Γερολάκος τις αυξημένες περιπολίες, ιδίως τις νυχτερινές ώρες σε ορισμένα σημεία όπως:

1) Στην παιδική χαρά επί της οδού Αγίου Νέστωρος

2) Εντός του πάρκου των εθνών, παλι των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου

3) Στις οδούς, Αισώπου – Καζαντζάκη – Σαπφούς

4) Προέκταση της οδού Κωλλετη, και Νικηφόρου Ουρανού.

Όπως μας είχε τονίσει κατά το παρελθόν, σε ορισμένα πάρκα, κάποιοι κρύβονται πίσω από τους θάμνους με αποτέλεσμα να μη γίνονται αντιληπτοί από τους πολίτες, δημιουργώντας πρόβλημα και φόβο στους κατοίκους.

Πηγή: politik.gr