Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλει τον σύζυγό της για βιασμό με υπνωτικά, «η ζωή μου έχει γίνει κόλαση»

Ο βιασμός που περιέγραψε η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών στη Θεσσαλονίκη, κινητοποίησε τους αστυνομικούς που αναζητούν τον σύζυγό της…

Ένας βιασμός με υπνωτικά, αλλεπάλληλοι ξυλοδαρμοί, απειλές και ύβρεις. Αυτή είναι η θλιβερή καθημερινότητα που περιέγραψε μια μητέρα τριών ανήλικων παιδιών στους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε δομή, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του συζύγου της να συνεχίζονται. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ίδια ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές. Η ζωή της όπως ανέφερε έχει γίνει κόλαση, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς δεν κατάφερε να τη βοηθήσει ουσιαστικά. Κανείς δεν μπόρεσε να την προστατέψει από τα χέρια του άντρα που κάποτε αγάπησε και παντρεύτηκε.

«Με απειλεί, με χτυπάει και με βρίζει διαρκώς. Η ζωή μου έχει γίνει κόλαση, δεν μπορούμε να ζήσουμε ως οικογένεια», φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία πριν λίγες ημέρες, όταν η γυναίκα κατήγγειλε το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, στο επεισόδιο αυτό ο σύζυγός της έφτασε σε σημείο να τη βιάσει χορηγώντας της υπνωτικά χωρίς να το γνωρίζει. Όταν κατάφερε με δυσκολία να ξυπνήσει είδε σημάδια στα χέρια και στα πόδια της. Παρά την κινητοποίηση όμως την αστυνομίας που κλήθηκε από την ίδια, ο καταγγελλόμενος κατάφερε να εξαφανιστεί και να αποφύγει το αυτόφωρο, ενώ η ίδια μαζί με τα τρία παιδιά της 8, 12 και 16 χρόνων φυγαδεύτηκαν σε δομή για να μην τους εντοπίσει.

«Πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας, διότι ο μηνυόμενος ακόμη και σήμερα και αφού ήδη αποχώρησε από το σπίτι μετά την έκδοση διάταξης από τον εισαγγελέα, εξακολουθεί να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει είτε τηλεφωνικά είτε διά ζώσης», ανέφερε μιλώντας στη voria.gr ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μηνύτρια Χρήστος Πλάτσκος. «Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και η γυναίκα τρέμει από τον φόβο της, αυτή τη φορά πιστεύει ότι την έχει βιάσει», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα ήδη έχει κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου μετά τα τρία περιστατικά που κατήγγειλε στην αστυνομία. Στο πρώτο, που έγινε τον περασμένο χρόνο, ο σύζυγός της οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και αθωώθηκε καθώς ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι μεταμέλησε και η γυναίκα του πείστηκε ότι δεν θα επαναληφθεί.

Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα έδειξε ότι είναι αμετανόητος και τη χτύπησε για να κληθεί πάλι η αστυνομία. Εκείνη τη φορά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή. Η καταδίκη όμως εκείνη έδειξε ότι δεν έφτασε. Πριν λίγες ημέρες έχοντας καταναλώσει αλκοόλ απείλησε πάλι τη γυναίκα του και όπως ανέφερε η ίδια στην αστυνομία εκτιμά ότι της χορήγησε υπνωτικό και στη συνέχεια τη βίασε.

Έτσι εξηγεί σημάδια που είχε στο σώμα της, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, ενώ δυσκολευόταν να ξυπνήσει, το οποίο πιστεύει ότι προήλθε από κατανάλωση υπνωτικού χωρίς να το γνωρίζει. Στη συνέχεια το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία όμως ο σύζυγος κατάφερε και εξαφανίστηκε γνωρίζοντας πλέον ότι θα έρθει αντιμέτωπος με το αυτόφωρο. Η γυναίκα εξέφρασε έντονους φόβους μήπως τους επιτεθεί πάλι. «Με απειλεί διαρκώς ότι θα με σκοτώσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν κατέθεσε την τρίτη μήνυση σε βάρος του συζύγου της.

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι όπου ζει η οικογένεια και να φιλοξενηθούν σε δομή μακριά από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, όπως η γυναίκα περιέγραψε στον συνήγορό της, οι συνθήκες εκεί δεν ήταν καλές, ενώ δεν μπορούσε να δοθεί λύση με το σχολείο των παιδιών από το οποίο απουσίασαν για τρεις ημέρες. Η γυναίκα προσέφυγε στις εισαγγελικές αρχές και με διάταξη έχουν ληφθεί απαγορευτικά μέτρα σε βάρος του συζύγου της, ο κίνδυνος όμως ελλοχεύει, όπως μεταφέρει η ίδια.