Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα Κυριακή (14.05.2023) τα δύο αδέρφια που σκότωσαν τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Στα δύο αδέρφια ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τη δολοφονία του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Τα δύο αδέρφια υποστηρίζουν πως δεν ήθελαν τα σκοτώσουν τον 52χρονο που είχε το γραφείο τελετών στην Θεσσαλονίκη, και πως ήταν σε καλή κατάσταση όταν έφυγαν μετά το επεισόδιο.

Ο δικηγόρος τους, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε πως οι δράστες δεν έκλεισαν μάτι όλο το βράδυ και πως είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Όπως είπε, ήταν μια επιπόλαια συμπλοκή, και όταν έφυγαν από το σημείο το θύμα ήταν όρθιο. Σημείωσε επίσης ότι αναμένει με ενδιαφέρον την νεκροψία – νεκροτομή που βγαίνει τη Δευτέρα. Εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα φανεί ότι δεν υπήρχε πρόθεση για ανθρωποκτονία.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική ιστορία. Πρωτίστως για τον άτυχο θανόντα. Θέλω κι εγώ προσωπικά ως δικηγόρος των κατηγορουμένων αλλά και για λογαριασμό τους να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Είναι και οι ίδιοι συντετριμμένοι για αυτό που έγινε και όπως μου μετέφεραν κυριολεκτικά δεν έκλεισαν μάτι όλο το βράδυ. Οι ίδιοι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Θέλω να πω όμως ότι σε σχέση με το περιστατικό δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν μία ανθρώπινη ζωή. Υπήρξε μία συμπλοκή για ασήμαντη αιτία, η οποία διήρκησε μόλις ένα με τρία λεπτά. Όταν τελείωσε αυτή η «επιπόλαια» συμπλοκή μεταξύ τους, ο θανών ήταν όρθιος. Με βάση και τις μαρτυρικές καταθέσεις ήταν όρθιος και είχε την ικανότητα να επικοινωνεί. Ήταν γενικότερα σε καλή κατάσταση. Οι κατηγορούμενοι έφυγαν από το σημείο και μετά από περίπου μισή ώρα ειδοποιήθηκαν ότι επήλθε ο θάνατος του άτυχου συνανθρώπου μας.

Περιμένουμε με μείζον ενδιαφέρον όλοι μας να δούμε το πόρισμα της αρμοδίου ιατροδικαστή. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή για να δούμε ποιό ακριβώς ήταν το αίτιο το οποίο οδήγησε στο να χαθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε εικασίες ως προς αυτό. Διορίσαμε και εμείς τεχνικό σύμβουλο που να παρίσταται στη διαδικασία και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το πόρισμα. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση να αφαιρεθεί μία ζωή.

Είμαι βέβαιος πως από την ιατροδικαστική εξέταση θα προκύψει ότι δεν υπήρχαν τέτοιου είδους ευρήματα είτε στο σώμα του θανόντα, είτε στο σώμα των κατηγορουμένων που να δικαιολογούν την κατάσταση ενός περιστατικού που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στον θάνατο. Δεν αναπτύσσεται κανένα ιστορικό προηγούμενων διαφορών, δεν υπάρχει τέτοιο υπόβραθρο διαφοράς. Ήταν αυτό που λέμε η κακιά στιγμή. Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή στο σημείο υπήρχε ένα πλαστικό πιάτο με αποφάγια στο οποίο οι ίδιοι σκόνταψαν, το κλώτησαν και απο εκεί ξεκίνησαν να λογοφέρνουν και να ανταλάσσουν μεταξύ τους ύβρεις. Ας έχουμε μία επιφύλαξη γιατί αν ο ιατροδικαστής καταλήξει ότι υπήρχε μία αρνητική προδιάθεση του παθόντα, η οποία οδήγησε στον θάνατο, τότε καταλαβαίνετε πόσο τραγική είναι η μοίρα και αυτών των ανθρώπων που σήμερα κρατούνται. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν καθαρό ποινικό μητρώο. Ο ένας εκ των δύο είναι οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Πλαισιώνονται απο μία οικογένεια αξιοπρεπέστατη, μια οικογένεια της διπλανής πόρτας. Είδα ανθρώπους συντετριμμένους, ειλικρινώς μετανιωμένους».