Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού»

Κοροναϊός: Bρετανοί ερευνητές ανοίγουν τον φάκελο με τους θανάτους από το εμβόλιο κατά της Covid-19

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης (19.1.2023) αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού», που αποκάλυψε πρώτο νωρίτερα σήμερα το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθώς πέθαναν 5 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ακολουθώντας τις «θεραπείες» του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του νέου «ψευτογιατρού», αφού όχι μόνο έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι εξαιτίας των «θεραπειών» για τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τους πρότεινε αλλά είχε και μεγάλο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα, η αστυνομία κάνει λόγο για δράστες. Ο «ψευτογιατρός» είναι ένας φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα με θύματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Χίο, στην Κέρκυρα και σε άλλες. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 15 καταγγελίες εις βάρος του «ψευτογιατρού». Έψαχνε τα υποψήφια θύματά του μέχρι και σε εκκλησίες, στα οποία συστηνόταν ως «νευρολόγος» ή και ως «νευροψυχίατρος» και τους έλεγε ότι έχει τη λύση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συνεργαζόταν με έναν γιατρό από τη Γερμανία, ο οποίος είναι υπαρκτό πρόσωπο, και χρέωνε 200-300 τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς, τα οποία έστελνε μέσω ΚΤΕΛ σε κούτες με παγοκύστες.

Μάλιστα, χρέωνε με υπέρογκα ποσά και τις ενέσεις για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων», έχοντας αποσπάσει μέχρι και 150.000 – 200.000 ευρώ από ασθενείς για να τις κάνουν. Από τα δείγματα του υγρού στα φιαλίδια, που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση, διαπιστώθηκε πως ήταν απλώς νερό.

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και η εισαγγελία έχει ζητήσει να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες του.