Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Το τετ α τετ κουκουλοφόρων-λιμενικών στα Εξάρχεια (βίντεο)

Το τετ α τετ κουκουλοφόρων-λιμενικών στα Εξάρχεια (βίντεο)

Νέες λεπτομέρειες που φέρνει στη δημοσιότητα το Open TV αποκαλύπτουν τι συνέβη στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης και τι προηγήθηκε μέχρι οι δύο λιμενικοί να βρεθούν βαριά χτυπημένοι από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων.

Την ίδια ώρα προκαλούν σοκ οι απειλές των δραστών της επίθεσης προς τους αιμόφυρτους λιμενικούς καθώς τους είπαν να μην εμφανιστούν ξανά στα Εξάρχεια εάν θέλουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πηγές του Open TV το διαμέρισμα στα Εξάρχεια δεν είχε τη συνηθισμένη εικόνα κατάληψης καθώς υπήρχαν δύο κρεβάτια, δύο πολυθρόνες και ένας καναπές και μεγάλες ποσότητες, διάχυτες παντού, ινδικής κάνναβης. Εντός του σπιτιού βρέθηκαν δύο γυναίκες που πιθανόν φρόντιζαν για τη διακίνηση του παράνομου εμπορεύματος. Όση ώρα οι λιμενικοί ερευνούσαν τον χώρο συνάδελφοί του που παρακολουθούσαν την περίμετρο τους ενημέρωσαν για ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι. Ο εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα.

Οι λιμενικοί όταν βγήκαν από το σπίτι είδαν μπροστά τους σαράντα πάνοπλους κουκουλοφόρους. Ο εισαγγελέας και μερικοί λιμενικοί καταφέρνουν και ξεφεύγουν, όμως δύο λιμενικοί δεν προλαβαίνουν και μένουν πίσω. Οι κρανοφόροι τους απειλούν να τους δώσουν τον οπλισμό τους. Στη συνέχεια τους χτυπούν αλύπητα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο Open ότι «ήταν λάθος που η επιχείρηση έγινε χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας ή έστω των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού». Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως το λιμενικό όφειλε εκτός λιμανιού να έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας και όχι του Α.Τ Εξαρχείων.

Η μαρτυρία του εισαγγελέα

Σύμφωνα με την μαρτυρία εισαγγελέως που παρέστη στην επιχείρηση και φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς η όλη παραμονή εντός της οικίας διήρκεσε περί τα 8 λεπτά.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.