Εσωτερική Ασφάλεια

Τους έπιασαν με πάνω από 42 κιλά κάνναβης στις βαλίτσες – Ξεσκεπάστηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

Εκλογές Τουρκία: Η «καψούρα» του Ερντογάν και το «φιλί της ζωής»

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον η εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή στην Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), από χώρες της Ευρώπης αλλά και εξαγωγή και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών σε άλλες χώρες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς – 2 γυναίκες ηλικίας 38 και 54 ετών και έναν άνδρα 36 ετών- καθώς και 5 Έλληνες άνδρες, ηλικίας 19, 21, 31, 32, 54. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ειδικευτεί στην ασφαλή μεταφορά των ουσιών, φρόντιζαν με λεπτομέρεια τα ταξίδια τους και τις χώρες διαμονής τους, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εγκληματική τους δράση και ότι θα έχουν μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μάλιστα, για να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα, η ΕΛΑΣ συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Κύπρου.

Την Κυριακή (14/5) έγινε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 21χρονος να κατέχουν με σκοπό τη μεταφορά στην Κύπρο δύο αποσκευές, με 36 κρυμμένες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περισσότερα από 42,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SΚUNK).

Τους έπιασαν με πάνω από 42 κιλά κάνναβης στις βαλίτσες – Ξεσκεπάστηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

Τα ναρκωτικά είχε φέρει αεροπορικώς η 54χρονη, τις οποίες στη συνέχεια παρέδωσε στον 32χρονο και αυτός με τη σειρά του στον 19χρονο και 21χρονο. Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αυτοκίνητα στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη (SKUNK) βάρους 42 κιλών και 560 γραμμαρίων, πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 18 φυσίγγια, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 3 πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, απόκομμα κάρτας SIM, μετρητής χαρτονομισμάτων και ρολό περιτυλίγματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το παράνομο περιουσιακό όφελος για την εγκληματική οργάνωση από τη δράση της, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 360.000 ευρώ.