Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Τριαντόπουλος – Αγαπηδάκη – Αρτοποιός: Live η ενημέρωση για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Στα 46 ανέρχονται τα διαγνωσμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, που έχει βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης. Από αυτά, 6 άτομα νοσηλεύονται, σύμφωνα με όσα τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση για τις πλημμύρες από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, την Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Γιάννη Αρτοποιό.

Σημειώνεται πως από χθες, Δευτέρα (11.09.23) έχουν υποβληθεί 2.258 οριστικές αιτήσεις, αλλά και 1. 920 προσωρινές αιτήσεις για τις περιοχές της πλατφόρμας. Από αύριο θα ενταχθούν και οι περιοχές Λάρισας και Φθιώτιδας, ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν και άλλες περιοχές. Για τις άλλες περιοχές συνεχίζονται οι αυτοψίες.

Δείτε live την ενημέρωση

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δήμους παρέχουν βοήθεια σε νερό, τρόφιμα, καύσιμα για γεννήτριες ή ότι άλλο αιτούνται οι τοπικές κοινότητες και οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, από τα 21 χωριά, υπάρχουν 7 – Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς, τα οποία δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση καθώς δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η στάθμη των υδάτων.