Εσωτερική Ασφάλεια

Βαγγέλης Μπουρνούς: «Ο τέως δήμαρχος Ραφήνας προκάλεσε το επεισόδιο» υποστηρίζει ο οδηγός που τον χτύπησε και τον παρέσυρε

Τη δική της εκδοχή για την επίθεση που δέχθηκε ο τέως δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, στη Λεωφόρο Μαραθώνα, δίνει η πλευρά του οδηγού που τον ξυλοκόπησε και τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Βαγγέλης Μπουρνούς δέχεται κλωτσιές και χτυπήματα από οδηγό στη λεωφόρο Μαραθώνος και λίγο αργότερα, το αυτοκίνητο του άντρα που τον τραυμάτισε καταγράφεται να κάνει όπισθεν για να πάρει φόρα, με τον οδηγό αμέσως μετά να γκαζώνει και να παρασύρει τον 59χρονο πολιτικό, που είχε ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία.

Όπως λένε στο Live News από το περιβάλλον του οδηγού, εκείνος ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον δήμαρχο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πριν από αυτές τις εικόνες ο κύριος Μπουρνούς χτύπησε με το αυτοκίνητό του, το ασημί όχημα και τα πράγματα ξέφυγαν όταν, όπως τονίζουν, ο τέως δήμαρχος Ραφήνας βγήκε και άρχισε να βρίζει.

«Ο Βαγγέλης Μπουρνούς βγήκε από ένα στενό και ο άλλος οδηγός κατέβαινε τον κεντρικό δρόμο. Ο δήμαρχος βγήκε στην μέση του δρόμου και ο οδηγός φρέναρε και τον απέφυγε. Ξεκίνησε σπινάροντας, χτύπησε το ασημί αυτοκίνητο και πήγε να φύγει κιόλας. Τον χτύπησε δεξιά στον καθρέφτη, στην πόρτα και στο φτερό. Από δεξιά που δεν χωρούσε τίποτα, ούτε αυτός χωρούσε. Αυτός ήταν σε έναν πανικό από πριν», αναφέρει το περιβάλλον του οδηγού.

Όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του οδηγού, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό, αν ο 59χρονος έκανε δήλωση για το ατύχημα που του καταλογίζουν.

«Χτύπησε το αυτοκίνητο, έφυγε και τον έπιασε το φανάρι. Είχε αυτοκίνητο μπροστά του οπότε αναγκαστικά σταμάτησε. Ο κύριος Μπουρνούς είχε το «Ν» και ο οδηγός θεώρησε ότι είναι νέος, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πριν προλάβει να πει κάτι, ο δήμαρχος και ο ένας άλλος κύριος άρχισαν τον βρίζουν αισχρά, να μιλάνε άσχημα για την οικογένεια του, για το παιδί του, για όλους», συμπλήρωσε το περιβάλλον του οδηγού.

«Απρόκλητη επίθεση»

Πάντως, ο κ. Μπουρνούς τονίζει πως δέχτηκε απρόκλητη επίθεση και πως όταν αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία, ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητό του και τον παρέσυρε.

Οι αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον θερμόαιμο οδηγό και να απομακρύνουν τον κύριο Μπουρνούς, που στο βίντεο φαίνεται να δέχεται χτυπήματα.

Άτομο από το απέναντι πεζοδρόμιο στη Λεωφόρο Μαραθώνος, πρόλαβε να τραβήξει τα τελευταία δευτερόλεπτα του επεισοδίου, που σημειώθηκε έξω από τα ΚΤΕΛ του Γέρακα.

«Όλοι έχουμε εμπλακεί σε ατύχημα, σταματάς, λες συγγνώμη, κάνεις την δήλωση και τέλος. Δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά του οδηγού του ασημί αυτοκινήτου και δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά η συμπεριφορά του δημάρχου δεν ήταν η σωστή. Το ζήτημα έχει πάρει την νομική οδό», είπε το περιβάλλον του οδηγού.

Το βίντεο

Στο πρώτο καρέ του βίντεο φαίνεται ο κ. Μπουρνούς πεσμένος στο έδαφος. Πιάνει το κεφάλι του μόλις σηκώνεται, με τους υπόλοιπους άντρες να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον θερμόαιμο οδηγό, που όμως συνεχίζει τα χτυπήματα.

Ο κ. Μπουρνούς κρατάει σε αυτό το σημείο το κινητό του τηλέφωνο για να ειδοποιήσει την αστυνομία και δέχεται κλωτσιά.

Τέσσερα άτομα έχουν μπει μπροστά από τον οδηγό που βρίσκεται εκτός εαυτού, με τον ίδιο να επιστρέφει σιγά – σιγά στο δικό του αυτοκίνητο. Ο τέως δήμαρχος Ραφήνας έχει ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά ο άντρας που τον τραυμάτισε είναι αποφασισμένος να μην περιμένει. Μπαίνει στο όχημα, κάνει για λίγο όπισθεν και πατάει γκάζι.

«Αμφιβάλλω και αν το αυτοκίνητο του έχει ασφάλεια, ένα χρέπι ήταν, ένα κινούμενο χρέπι. Με «Ν» πίσω, αμφιβάλλω αν ήταν και δικό του. Είναι ντροπή να κυκλοφορεί με τέτοιο αυτοκίνητο», λέει το περιβάλλον του οδηγού.

Παρά το γεγονός πως η πινακίδα του αυτοκινήτου φαινόταν στο βίντεο, όπως και το πρόσωπο του οδηγού που επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μπουρνούς, ο ίδιος δεν εντοπίστηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν.

H υπόθεση περνά πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, με τους δύο άντρες να έχουν καταθέσει μηνύσεις.