Εσωτερική Ασφάλεια

Βόλος: Στη φυλακή ο 39χρονος που διέρρηξε 5 αυτοκίνητα σε λίγα 24ωρα – «Θα πληρώσω τις ζημιές»

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης

Στην φυλακή, μετά την καταδίκη του σε έξι μήνες χωρίς αναστολή, ένας 39χρονος από τη Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος μέσα σε λίγα 24ωρα την προηγούμενη εβδομάδα, διέρρηξε πέντε αυτοκίνητα στην γειτονιά του.

Σύμφωνα με το gegonota.news, έσπαγε τα τζάμια ή τα άνοιγε με κατσαβίδι αυτοκίνητα στην Νέα Ιωνία Βόλου, και η λεία του ήταν εικόνες και 27 ευρώ. Στο ακροατήριο ήταν η μητέρα του, με την κλονισμένη υγεία της, η οποία ζητούσε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του γιού της σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Η μητέρα του είχε λιποθυμικό επεισόδιο πριν την έναρξη της δίκης και τα θύματα δήλωναν πως ο 39χρονος, πότε μόνος του και πότε με άλλα πρόσωπα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη γειτονιά.

«Θα πληρώσω όλες τις ζημιές που προκάλεσα στα αυτοκίνητα», είπε ο 39χρονος και παραδέχτηκε τις πράξεις του. Είπε ωστόσο πως θυμόταν μόνο μια διάρρηξη. «Είμαι ένα χρόνο «καθαρός» και εκείνη την μέρα που έσπασα το τζάμι ενός αυτοκινήτου είχα μπλέξει με μια παρέα και πήρα χάπια περίεργα. Δεν θυμάμαι, τα είχα χαμένα», είπε και το δικαστήριο δεν πείσθηκε πως η χρήση των χαπιών ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ο 39χρονος είχε μείνει 5,5 χρόνια φυλακή για χρήση και κλοπές, με τον εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει πως δεν μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν από τις πράξεις του.

Την ώρα που η μητέρα του ζητούσε να μην τον βάλουν φυλακή, εκείνος έκλαιγε και ανέφερε πως έχει ήδη πιάσει δουλειά σε εργοστάσιο του Βόλου με μηνιαίο μισθό 870 ευρώ, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο για την αλήθεια των λεγομένων του.

«Εάν οδηγηθεί στη φυλακή θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του, ο όλεθρός του», ήταν η εκτίμηση της δικηγόρου του, αλλά η έδρα ήταν ανένδοτη.