Επικαιρότητα Εσωτερική Ασφάλεια

Ύδρα: Τα πρώτα λόγια του καπετάνιου του σκάφους – «Ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, δεν κάναμε τίποτα» – Βαριές ποινές στους 13

Τα λόγια του καπετάνιου του σκάφους από όπου φαίνεται να έπεσαν τα βεγγαλικά, προκαλώντας φωτιά σε δύσβατο σημείο της Ύδρας, μετέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης.

Ο κ. Βάλλης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24.06.24) στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε όσα του είπε ο καπετάνιος του σκάφους πριν να καταθέσει στο ανακριτικό της πυροσβεστικής που έρευνα τις συνθήκες της φωτιάς στην Ύδρα και πριν να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Ενημερώθηκαν την επόμενη ημέρα με τον καπετάνιο, ο οποίους μου είπε ”ήμουν στην καμπίνα, είδα τη φωτιά, ο ίδιος ενημέρωσα, πήρα κι έδωσα τα στοιχεία μου σε όλους τους φορείς, δεν γνωρίζω τίποτα, δεν εμπλέκομαι σε τίποτα, δεν κάναμε τίποτα».

Όπως τόνισε, ο καπετάνιος «βρισκόταν σε μία τρέλα», λέγοντας πως «με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα, για το οποίο δεν έχουμε ευθύνη».

 

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (23/6/24) στα δικαστήρια Πειραιά, στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και για τους 13, που θα απολογηθούν την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που έπλεε στον όρμο κοντά στο πευκόδασος της Ύδρας όταν ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Ύδρα.