Εσωτερική Ασφάλεια

Ζάκυνθος: Η στιγμή που αστυνομικός της ΔΙΑΣ απεγκλωβίζει το βρέφος μέσα από αυτοκίνητο

Ζάκυνθος: Η στιγμή που αστυνομικός της ΔΙΑΣ απεγκλωβίζει το βρέφος μέσα από αυτοκίνητο

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τη συγκλονιστική φωτογραφία της διάσωσης ενός παιδιού μόλις ενός έτους μέσα από αυτοκίνητο. Το μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο, ενώ η μητέρα και ο σύντροφός της είχαν πάει για ψώνια.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αστυνομικό της Ζακύνθου, ο οποίος βοήθησε το παιδί να βγει από το αυτοκίνητο, να κρατά στην αγκαλιά του το κατάξανθο μωρό από τη Δανία.

Η αστυνομία στην ανάρτησή της σημειώνει πως το μωρό μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

Δείτε την ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter:

 

Το νέο περιστατικό εγκατάλειψη βρέφους έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα, όταν ο πατέρας του το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες.

Αυτή τη φορά, η μητέρα του παιδιού, που κάνει διακοπές με τον σύντροφό της στη Ζάκυνθο, επέλεξε να το αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια.

Περαστικοί είδαν το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο και κάλεσαν την αστυνομία. Εκτιμάται ότι ο μικρούλης έμεινε μόνος στο αυτοκίνητο για περίπου 30 λεπτά.

Τόσο η μητέρα, 34 ετών, όσο και ο σύντροφός της, 31, συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου.