Προτεινόμενα

Το αλκοολούχο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο

Kαι τώρα, πώς θα ζήσει ο Τραμπ μακριά από τον Λευκό Οίκο; Τα τέσσερα σενάρια

Και δεν είναι η βότκα και το ουίσκι

Η αύξηση της κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών συνδέεται άμεσα με την πανδημία και τα γενικευμένα lockdowns ανά τον πλανήτη. Θα μπορούσε να είναι σαφώς μεγαλύτερη. αλλά η αύξηση των τιμών συγκράτησε αυτή τη τάση που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στην ετήσια απογραφή των ποσοτήτων με τα αλκοολούχα ποτά η πρωτιά ήρθε από ένα ποτό που δεν καταναλώνει κανείς εκτός Κίνας. Το ποτό που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα της Ασίας, το  Μπαϊτζιό (baijiu), είναι ένα είδος λικέρ, με 40% αλκοόλ, καταναλώνεται μανιωδώς στη Κίνα και αν συνδυάσετε και τον πληθυσμό της Κίνας θα καταλάβετε πως βρέθηκε στη κορυφή, αφήνοντας πίσω ποτά όπως το ουίσκι και τη βότκα.

Το αλκοολούχο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο

Οι Κινέζοι το θεωρούν ποτό superfood, αφού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και θειαμίνη, καθώς και υψηλά επίπεδα μαγνησίου, σιδήρου, χαλκού, ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου.

Τα νούμερα δείχνουν ότι οι Κινέζοι καταναλώνουν το συγκεκριμένο ποτό, 3 φορές περισσότερο από τη δεύτερη μπύρα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το Μπαϊτζιό έχει μηδαμινές εξαγωγές, ενώ και οι Κινέζοι εκτός Κίνας δεν δείχνουν τη διάθεση να το καταναλώσουν.

Μέσα στη λίστα σε αρκετά καλή θέση ήταν και το δικό μας ούζο.