Ομορφιά

Λάδι καρύδας: πού μπορείς και πού δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το πιο αγαπημένο συστατικό του καλοκαιριού!

Πνευμονικό οίδημα: Αν δείτε αυτά, τότε ίσως έχετε συσσώρευση υγρού στον πνεύμονα

Αν έπρεπε να διαλέξουμε το πιο αγαπημένο συστατικό του καλοκαιριού, αυτό θα ήταν το λάδι καρύδας το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μπει στα περισσότερα boudoir αλλά και τα νεσεσέρ των διακοπών. Ο λόγος που είναι τόσο διάσημο είναι γιατί όντως κάνει δουλειά αλλά πολύ περισσότερο από αυτό είναι ότι είναι και αρκετά οικονομικό και το βρίσκεις παντού: στα καταστήματα καλλυντικών, στο αγαπημένο σου μέρος από όπου αγοράζεις βιολογικά προϊόντα και φυσικά σε όλα τα super market.

Όμως, το λάδι καρύδας δεν είναι… πανάκεια! Εμείς εδώ στο TLIFE το λατρεύουμε και το χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας ΑΛΛΑ υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που το λάδι καρύδας είναι απαγορευτικό. Στα λέμε όλα παρακάτω!

Τι είναι το λάδι καρύδας

Είναι περιττό να σου πούμε ότι το λάδι καρύδας είναι το λάδι που προέρχεται από την καρύδα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να τονίσουμε εδώ είναι το τι περιέχει το λάδι καρύδας ώστε να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες. Σημείωσε: το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες πράγμα που σημαίνει ότι σκοτώνει τα μικρόβια και μειώνει την φλεγμονή. Επίσης, είναι πλούσιο σε ωμέγα 6 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαλακτικό και καταπραϋντικό.

Γιατί είναι απαγορευτικό για το πρόσωπο

Το λάδι καρύδας είναι φαγεσωρογόνο που σημαίνει ότι φράζει τους πόρους. Όταν βλέπεις την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «non comodegenic» σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα ακόμη και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα γιατί δεν πρόκειται να φράξει τους πόρους. Αυτό που κάνουν τα πρώτα προϊόντα, άρα και το λάδι καρύδας, είναι να δημιουργούν ένα πολύ παχύ στρώμα ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και την επιδερμίδα μη επιτρέποντας, έτσι, τους πόρους να αναπνεύσουν. Άρα, αν διάβασες κάπου ότι είναι καλό να κοιμηθείς με ένα παχύ στρώμα λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου για ενυδάτωση, μην το κάνεις γιατί το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με σπυράκια. Πέραν αυτού, το λάδι καρύδας δεν προσφέρει ενυδάτωση! Κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα. Και αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Γιατί, όμως, το λάδι καρύδας είναι τέλειο για το σώμα!

Σε αντίθεση με το πρόσωπό μας, το σώμα μας δεν έχει τόσους πολλούς πόρους οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκεί για να κλειδώσεις την υγρασία. Κάτι που πρέπει να ξέρεις, επίσης, είναι ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας το καλοκαίρι στο σώμα σου παρά τον χειμώνα. Γιατί; Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι πρακτικός! Το λάδι καρύδας είναι σαν κερί! Γίνεται στέρεο στο κρύο και λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη, βεβαίως, μπορείς να ζεστάνεις το λάδι καρύδας σε ένα καλοριφέρ και να λύσεις αυτό το πρόβλημα. Σωστά; Και κάπου εδώ έρχεται ο δεύτερος λόγος: όταν υπάρχει έντονη ζέστη, το νερό που έχουμε στην επιδερμίδα μας έχει την τάση να εξατμίζεται οπότε σε αυτή την περίπτωση το λάδι καρύδας δημιουργεί ένα φραγμό «κλειδώνοντας» την υγρασία στην επιδερμίδα. Bonus: δίνει και αυτή την τέλεια λάμψη.

Πώς κάνεις ντεμακιγιάζ με λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι λάθος να μένει στο πρόσωπο (το πρόσωπο έχει πολλούς πόρους- το λάδι καρύδας είναι φαγεσωρογόνο- το λάδι καρύδας μπορεί να φράξει τους πολλούς πόρους και να βγάλεις σπυράκια) ωστόσο μπορείς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου με αυτό αφού «λιώνει» τα πάντα, ειδικά, ειδικά αν κάνεις full makeup. Ποια, είναι, όμως η σωστή διαδικασία για να το χρησιμοποιήσεις; Βάλε λίγη ποσότητας στις παλάμες σου και κάνε μασάζ στο πρόσωπό σου. Έπειτα πάρε ένα flannel (ειδικά πανάκια καθαρισμού για το πρόσωπο) βρέξε με ζεστό νερό, στύψε και έπειτα αφαίρεσε το μακιγιάζ σου. Όπως ξέρεις, το λάδι καρύδας όπως και κάθε λάδι δεν κάνει καλή… παρέα με το νερό, άρα μην επιχειρήσεις να το αφαιρέσεις με νερό γιατί δεν θα το κάνεις σωστά. Και φυσικά, αφού καθαρίσεις (με) το μακιγιάζ, προχώρησε στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου, αυτής καθεαυτής.

Αγαπημένα μας προϊόντα με λάδι καρύδας

Λάδι καρύδας: πού μπορείς και πού δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το πιο αγαπημένο συστατικό του καλοκαιριού!

Body Butter Spray Coconut Guava, Korres, €18.00. Περιέχει δύο σούπερ ενυδατικά συστατικά που είναι το guava και το λάδι καρύδας αλλά αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο είναι ότι πρόκειται για το πρώτο body butter σε μορφή spray που το κάνει super πρακτικό και καθόλου βαρύ για όλους εμάς που αγαπάμε τα body butter αλλά δεν αντέχουμε κάποιες φορές την βαριά τους αίσθηση.

Λάδι καρύδας: πού μπορείς και πού δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το πιο αγαπημένο συστατικό του καλοκαιριού!

Vita Coco Coconut Oil. Οργανικό λάδι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με όλους τους τρόπους που είπαμε αλλά και να το μαγειρέψεις!Λάδι καρύδας: πού μπορείς και πού δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το πιο αγαπημένο συστατικό του καλοκαιριού!

Coconut Bronze shimmering dry oil, The Body Shop, €19.00. Αυτό το λάδι καρύδας θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι. Περιέχει λάμψη που δίνει στο σώμα ένα λαμπερό, bronze αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για να τονίσεις την ήδη μαυρισμένη σου επιδερμίδα. Το λάδι καρύδας προέρχεται από τη Σαμόα μέσω του προγράμματός μας Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες και έχει και τέλεια μυρωδιά!